Kirsten ten Harkel, al vijftien jaar werkzaam in het team van zwembad De Beemd, ziet graag nieuwe collega's komen. Foto: Arjen Dieperink

Kirsten ten Harkel, al vijftien jaar werkzaam in het team van zwembad De Beemd, ziet graag nieuwe collega's komen. Foto: Arjen Dieperink

Arjen Dieperink

Zwembad De Beemd biedt gratis ‘lifeguardcursus’ aan

Algemeen

LOCHEM - Zwembad De Beemd kampt sinds de coronatijd met hetzelfde probleem als bijvoorbeeld de horeca en veel andere sectoren: personeelsgebrek. Het Lochemse overdekte bad hoopt met een gratis lifeguardcursus mensen over de streep te trekken.

Door Arjen Dieperink

Terwijl in zwembad de ouder-en-kindzwemles ten einde loopt neemt Jorrit Erps in de kantine van het zwembad plaats aan tafel. Erps is directeur van De Beemd en draait al een tijd mee. “De spoeling aan personeel is dun, dat merken wij ook. De meeste flexibele krachten zijn toen wij bij het begin van de coronatijd dicht moesten vertrokken. Zij konden elders een baan krijgen en daar kan ik ze eigenlijk geen ongelijk in geven. Maar dat lost ons probleem niet op” verzucht Jorrit Erps.
Wel maakt Erps gebruik van de goede contacten met de besturen van Stichting Gorsselse Zwembaden en het Leussinkbad in Laren: “Als het in de buitenzwembaden niet druk is kan ik hun personeel eventueel hier inzetten. Dat is een prettige samenwerking.”

Cursus
Erps ziet een uitdaging in het tekort aan personeel . “Ik heb erover nagedacht hoe je zwemvaardige personen enthousiast zou kunnen krijgen voor een functie als toezichthouder. Wat zou het mooi zijn om een lifeguardcursus aan te bieden.” En die komt er. Maximaal 25 personen krijgen de cursus die twee dagen duurt gratis aangeboden. De lesdagen zijn op de zaterdagen 18 en 25 september. Het theoretische gedeelte wordt in één van de vergaderzalen van De Beemd gegeven en ook vindt les in het zwembad plaats.
“De cursist maakt kennis met de zwembranche en welke verantwoordelijkheden er zijn voor een toezichthouder bij het zwembad. De cursus verplicht de deelnemers tot niets. Wel hoop ik dat er interesse voor het zwembad wordt gewekt en dat de deelnemers eventueel willen toetreden tot ons team.” Bij die woorden kijkt Erps naar Kirsten ten Harkel die al vijftien jaar in het team van zwembad De Beemd werkzaam is.
Zelf gaat de zwembaddirecteur de cursus niet volgen. “Je moet dingen doen waar je goed in bent,. Mijn kwaliteiten liggen ergens anders. Wij zijn op zoek naar personen die meer kwaliteit hebben met het zwemmen. Iedere achttienplusser die zwemvaardig is kan zich tot 6 september bij ons aanmelden. De cursustijden zijn van tien uur ‘s ochtends tot vijf uur in de middag”, aldus Erps die hoopt op een groot aantal belangstellenden.
Aanmelden kan via email info@zwembaddebeemd.nl 

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant