Foto: D66 Lochem

Minister en kamerleden D66 bezoeken Lochem

Lochem - Sigrid Kaag, minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking en D66-kamerleden Rob Jetten en Matthijs Sienot en Statenlid Antoon Kanis, waren afgelopen maandag op bezoek in Lochem. Op uitnodiging van de lokale D66 fractie bezochten ze het Stadshuus.

Hamp Harmsen, lijsttrekker D66 Lochem heette ze van harte welkom. Hij nam de aanwezigen mee in wat Lochem uniek maakt en roemde de vele initiatieven vanuit de samenleving, zoals het Stadshuus, die het leven in Lochem goed voor elkaar maken. Daarna vroeg Hamp Harmsen, zelf ook lid van Lochem Energie, Tonnie Tekelenburg uit te leggen wat Lochem Energie nou zo uniek maakt. Tonnie nam de aanwezigen mee in de historie en toekomst. De aanwezige kamerleden vroegen aan Tekelenburg wat Den Haag kan betekenen voor initiatieven zoals Lochem Energie. Als het aan Lochem Energie ligt, doet Den Haag wat aan de wetgeving die ontwikkeling en innovatie in de weg staan en misschien is er een constructie mogelijk die voorfinanciering van grootschalige duurzaamheidsprojecten mogelijk maakt.

Niet de bus in te krijgen
"Een geslaagd treffen" vertelde Hamp Harmsen. "Onze vertegenwoordigers uit Den Haag waren onder de indruk en ze gaan hun best voor Lochem doen. Ze waren de bus niet meer in te krijgen. Verder hebben we lokale thema's zoals het wachtgebied Lelystad, op de Haagse agenda kunnen zetten. De organisatie van het bezoek was goed voor elkaar. Wij danken de mensen uit het Stadshuus en onze collega Tonnie Tekelenburg!"

Meer berichten