Foto: Wim Elferink

Leerlingen helpen Historisch Genootschap met klussen

Lochem - Op vrijdag 9 maart was het zo ver. Het Oranje Fonds heeft NLdoet gehouden. Ook de werkgroepen van het Historisch Genootschap Lochem Laren Barchem, die de kruidentuin aan de Westerwal en de Oude Begraafplaats aan de Zutphenseweg onderhouden. Samen met hulp van leerlingen van het Staring College uit Lochem, van het AOC Oost uit Borculo en Vlakteberg gingen de werkgroepen buiten aan het werk.

Op drie plaatsen zijn leerlingen van het Staring College uit Lochem en het AOC Oost uit Borculo met begeleiders vrijdag 9 maart samen met de vrijwilligers van het Historisch Genootschap in Lochem hard aan het werk geweest. “Op de Oude Begraafplaats, in de Kruidentuin bij de Bleike en bij de Veldmaat zijn tijdens NLDoet bergen werk verzet. We zijn daar ontzettend blij mee, want we komen daar normaal niet aan toe,” aldus Paul Roodbol, secretaris van het Historisch Genootschap.

Samen aan de slag

Roodbol: "We zijn als vereniging zeer blij met deze initiatieven van het Oranje Fonds. De leerlingen van het Staring College en het AOC Oost, samen met mensen van Vlakteberg, hebben ons voortreffelijk geholpen met de verschillende buitenwerkzaamheden op drie verschillende plaatsen in Lochem. Zo hebben ze op de Begraafplaats geholpen met het opruimen van takken en onkruid, zodat de oude begraafplaats er weer opgeruimd bij ligt. In de Kruidentuin hebben ze onder meer geholpen met het aanbrengen van compost, het opknappen van de paden en het maken van compostbakken. Op de Veldmaat is er een taxushaag aangebracht en tevens gezorgd voor herstel van de bestrating naast de haag."

"We zijn als vereniging zeer blij met deze hulp en ondersteuning. Het mooie hierbij was dat we samen aan de slag gingen en dat deze samenwerking uitstekend verliep. We zijn als Historisch Genootschap dan ook trots op deze samenwerking. Hiermee wordt nogmaals bevestigd, dat vrijwilligers het kloppende hart zijn van vele sociale initiatieven, zoals NL Doet."

Meer berichten