Foto: Jan Arendsen

Kick-off openluchtspel 'Het Groene Goud'

Lochem - Op woensdag 7 maart kwamen alle betrokkenen, decorbouwers, naaisters en spelers van Spelersgroep de Zandkuil in Brasserie ‘De Mölle’ bij elkaar om de aftrap mee te maken van het nieuwe openluchtspel getiteld: ‘Het Groene Goud’.

Gerwin Nijkamp heeft met hulp van Tonnie Sleumer en Wilma Makkink een spetterend stuk geschreven dat vele kijkers naar het openluchttheater zal trekken.

Alle aanwezigen werden in twee kampen verdeeld, de Italianen en de Achterhoekers. Schrijver Gerwin Nijkamp lichtte om de zoveel tijd een tipje van de sluier van de inhoud van het openluchtspel op en dit werd afgewisseld met allerlei bijpassende opdrachten en spelletjes onder leiding van de ‘corrupte’ spelleider/ boer Tonnie Sleumer. Dit om alvast te wennen aan de sfeer van allerlei maffia-achtige praktijken in het stuk.

De winnaars wisten als eerste de code van het slot van het kistje met de rolverdeling te overhandigen aan Don Gerwin. Hij maakte vervolgens met hulp van Tonnie Sleumer (regie) hij de rolverdeling bekend.

Noteer alvast de speeldata in de agenda: 29 en 30 juni en 6 en 7 juli Openluchttheater Lochem, aanvang 20.00 uur.

Meer berichten