Een taalvrijwilliger aan het werk. Foto: PR
Een taalvrijwilliger aan het werk. Foto: PR

Taalhuis Lochem-Zutphen is op zoek naar nieuwe taalvrijwilligers

Week van Lezen en Schrijven 6–12 september 2021

ZUTPHEN/LOCHEM - In Nederland hebben 2,5 miljoen volwassenen moeite met lezen, schrijven of rekenen. Daardoor hebben ze ook vaak moeite met een computer of een smartphone. Dat heeft veel gevolgen. Een baan vinden, gezond leven en grip hebben op je geldzaken is dan lastiger. Stichting Lezen en Schrijven organiseert daarom de Week van Lezen en Schrijven. De organisatie roept iedereen op om in actie te komen tegen laaggeletterdheid, zodat meer mensen de kans krijgen om te leren lezen en schrijven. Dat is belangrijk, want onze samenleving wordt sterker als iedereen kan meedoen. In de gemeenten Lochem en Zutphen helpt het Taalhuis hierbij. 

Voorlichting taalvrijwilligers
Taalhuis Lochem-Zutphen is op zoek naar nieuwe taalvrijwilligers. Op donderdag 9 september is er een voorlichtingsavond over de rol en het werk van de taalvrijwilliger. Deze avond is bedoeld voor mensen die belangstelling hebben voor taalbegeleiding en die het leuk vinden om hiermee aan de slag te gaan. De bijeenkomst vindt plaats in de Bibliotheek Zutphen, Broederenkerkplein 2, van 19.00 tot circa 20.00 uur.

Aanmelden vooraf is noodzakelijk via e-mail aan info@taalhuislochemzutphen.nl. Er is beperkt ruimte in de bibliotheek, en de 1,5 meter afstandsregel is vanzelfsprekend geldig. Wie niet kan komen op de avond, maar wel informatie wil ontvangen, kan dat ook melden op genoemd mailadres. Een medewerker van het Taalhuis neemt dan contact op. 

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden