Taco Carlier op een herkenbare VanMoof fiets. Hij runt het bedrijf samen met broer Ties. Foto: VanMoof.com
Taco Carlier op een herkenbare VanMoof fiets. Hij runt het bedrijf samen met broer Ties. Foto: VanMoof.com

Oud-Lochemse broers mogelijk in Quote 500 door succes VanMoof fietsen

LOCHEM/AMSTERDAM – De oud-Lochemers Ties (42) en Taco (43) Carlier komen binnenkort mogelijk met stip binnen in de Quote 500, waarop de rijksten der rijken van het land worden opgesomd. Dit meldt het gelijknamige tijdschrift zelf in een bericht waarin wordt gemeld dat de bouwers van de VanMoof e-bikes 128 miljoen dollar van investeerders binnenharkten.

Door Henri Bruntink

De prestatie, die ook door VanMoof zelf wereldkundig is gemaakt, trekt internationale aandacht. Zo brengt onder meer de Duitse publieke omroep ARD het nieuws. VanMoof, dat nog uitsluitend elektrische fietsen bouwt, genereert overigens nog geen winst. De wereldwijde expansiedrift kost veel geld en daarom is het adagium: winst komt later wel. De jaaromzet bedraagt een kleine 70 miljoen.

Groei
De Lochemse broers haalden in twee jaar al eerder geld op voor hun bedrijf. Vorig jaar kwam er op die manier al 40 miljoen dollar binnen. De fietsen zijn nu verkrijgbaar in zo’n 50 landen en de productie de groei eist fikse investeringen in de productiecapaciteit en in het verkoopapparaat. VanMoof verkoopt de fietsen rechtstreeks aan de consument. Taco Carlier leidt het bedrijf vanuit Amsterdam en broer Ties woont in Taiwan en houdt van daaruit de naar Azië verplaatste productie in de gaten. Taco zegt tegen Quote dat hij een beursgang niet uitsluit, al denkt hij dat dit nog wel een paar jaar duurt.

Quote 500
Quote, dat binnenkort de jaarlijkse Quote 500 weer publiceert, maakte een grove berekening en schat dat de broers samen goed zijn voor een vermogen van 140 miljoen euro. Dat zou goed zijn voor een debuut op de lijst. Ter vergelijking: de nummer 500 van vorig jaar heeft een vermogen van 95 miljoen. Overigens noemt Taco Carlier het verdienen van een flink vermogen ‘een van de grootste nadelen van ondernemen’.

Dit bericht is deels gebaseerd op een artikel van Quotenet. Link naar het origineel: www.quotenet.nl/zakelijk/a37439164. Zie ook: https://www.vanmoof.com/nl-NL.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden