BoekStartweek: we gaan weer voorlezen

ZUTPHEN/LOCHEM - Van 13 tot en met 18 september is het BoekStartweek bij de bibliotheken in Zutphen, Warnsveld, Lochem en Gorssel. Voor de allerjongste bezoekers en hun (groot)ouders zijn er deze week allerlei leuke activiteiten onder het motto ‘we gaan weer voorlezen’. Ze worden extra hartelijk ontvangen en kunnen ontdekken hoe fijn het is om samen met boekjes en taal bezig te zijn.

Activiteiten
In de BoekStartweek is er elke dag van drie tot vier een voorleesuurtje in de Bibliotheek Zutphen. Voorleesvrijwilligers hebben de mooiste, grappigste en avontuurlijkste verhalen klaar liggen.

Boekjes & babbels is het wekelijkse voorlees-speel-muziek-uurtje in de bibliotheken Gorssel, Warnsveld en Lochem. Reserveer vooraf een plekje via de webagenda: graafschapbibliotheken.op-shop.nl

De Gele Verhalenbus rijdt op woensdag en vrijdag voor bij de bibliotheken in Lochem en Warnsveld én bij buurtcentrum De Uitwijk in Zutphen. Bezoekers met hun jonge (klein)kinderen kunnen coronaproof aansluiten in de tent bij de bus. Op de woensdagmarkt in winkelcentrum Dreiumme in Warnsveld tovert Monique allerlei mooie verhalen uit haar voorleesjurk. Een mooie gelegenheid om de boodschappen te combineren met een voorleeskwartiertje voor je (klein)kind. 

De BoekStartweek wordt zaterdag 18 september van 11.00 tot 14.00 uur feestelijk afgesloten met een meertalige voorleesestafette in Wijkcentrum Waterkracht in Zutphen. 

Gratis lid worden
Baby’s en peuters kunnen gratis lid worden van de bibliotheek. Ouders in de gemeente Zutphen ontvangen voor hun pasgeborene een BoekStartbon. Ouders uit de gemeente Lochem hebben deze bon niet ontvangen. Alle ouders kunnen met of zonder bon na 14.00 uur in de bibliotheek terecht om hun kind gratis lid te maken en om het speciale BoekStartkoffertje op te halen.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden