<p>De gedecoreerde Diny Beumer-Oudenampsen samen met haar man Benny Beumer. &nbsp;Foto: Arjen Dieperink</p>

De gedecoreerde Diny Beumer-Oudenampsen samen met haar man Benny Beumer.  Foto: Arjen Dieperink

Voorzitter klootschietvereniging verrast met Koninklijke Onderscheiding tijdens jubileumviering

KLEIN DOCHTEREN - Burgemeester Sebastiaan van ’t Erve reikte zondag 12 september een Koninklijke onderscheiding uit aan Diny Beumer, tijdens de viering van het veertigjarig jubileum van Klootschietersvereniging Klein Dochteren in Clubhuis Bethel, Kijksteeg 8 in Lochem. Diny Beumer is sinds de oprichting lid en daarnaast al 35 jaar voorzitter.

Door Arjen Dieperink

Het is stilte voor de storm, de laatste puntjes worden op de i gezet om het jubileum van de vereniging in hun onderkomen Bethel in Klein Dochteren te kunnen vieren. Voorzitter Diny Beumer-Oudenampsen (70) wijst naar de vensterbank waar zo’n zeventwintig bekers opgesteld staan. “Dat zijn een hoop bekers hè, we hebben er zelfs nog meer gehad. Het mooie van deze sport vind ik dat je in de buitenlucht in beweging bent”. Het veertigjarig bestaan is voor haar een belangrijke mijlpaal, aangezien ze zelf veertig jaar geleden lid werd. De huidige vereniging is ontstaan uit twee verschillende clubs. Eén klootschietvereniging begon bij café De Valk aan de Tramstraat, de andere begon vanuit de kippenschuur van Reint Sligman. Beide clubs vonden elkaar en op 3 september 1981 werd de oprichtingsakte getekend bij de notaris. 

Beumer is een echte duizendpoot binnen de vereniging. Toch blijft ze bescheiden over haar inzet: “Ik deel de begeleidingsgroepen in, dat zijn groepen van mensen die willen klootschieten. Tevens dient er dan iemand van onze vereniging mee te gaan voor tips en veiligheid. De route is niet zo groot, de Kijksteeg en de Nijkampsweg. Dit is een mooi rondje van circa drie kilometer.” Als voorzitter zet Diny zich actief in bij de maandelijkse bestuursvergaderingen en de jaarlijkse ledenvergaderingen. Ook bezoekt zij de vergaderingen van de Achterhoekse Klootschiet Federatie in Haarlo en de Nederlandse Klootschiet Bond in Oldenzaal. Zij is ook bij andere activiteiten betrokken: het kantinebeheer van clubhuis Bethel, evenementen en feestjes organiseren en de schoonmaakdienst. Ook zorgt ze onder andere voor een kaart, bloemetje of cadeaubon bij geboorte, jubilea, kampioenschappen, overlijden of andere gelegenheden.

“Wij staan tijdens onze receptie ook stil bij de langdurige leden. Harry Dolleman en René Amtink zijn vijfentwintig jaar lid”, zo laat ze trots weten. “Maar we hebben ook leden die sinds het jaar van oprichting lid zijn. Dat zijn behalve mijn man en ik, Reint en Reintje Sligman, Andre Sligman, Marinus Oudenampsen, Henk Bouwmeester, Arie Klein Brinke, Martin Beumer, Erik Nijenhuis en Henk Lunneker.”   Tijdens de receptie zette de voorzitter de jubilerende leden in het zonnetje en bedankte in het bijzonder burgemeester Sebastiaan van ‘t Erve voor zijn komst. De burgemeester liet tijdens zijn speech duidelijk blijken de geschiedenis van Klootschietvereniging Klein Dochteren goed te kennen. Na de felicitaties aan het bestuur en de leden van de vereniging, vroeg Van ‘t Erve aan Diny om naar voren te komen. 

Beumer werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau, en niet alleen vanwege haar activiteiten bij de klootschietvereniging. Zo zet ze zich vanaf 1998 al in als vrijwilliger bij het Dochterens Tentfeest en nam ze in 2000 het initiatief om eens in de twee weken kaartavonden te organiseren bij Restaurant Mondani, waar ze ook vele hand- en spandiensten voor verricht. Van ‘t Erve las de oorkonde voor en spelde het lintje bij de gedecoreerde op, waarna Beumer een woord van dank uitsprak. 

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden