<p>Ge&iuml;nteresseerden werden rondgeleid over het zonnepark. Foto: TPSolar</p>

Geïnteresseerden werden rondgeleid over het zonnepark. Foto: TPSolar

Succesvolle eerste Open Energiedag op Zonnepark Armhoede

LOCHEM - Tijdens de allereerste Open Energiedag zaterdag 11 september konden geïnteresseerden overal in Nederland duurzame energieprojecten bezoeken. Ook Zonnepark Armhoede in Lochem opende die dag van 10.00 tot 14.00 uur de deuren. Het hele team van TPSolar was op de voormalig vuilstortplaats aanwezig om geïnteresseerden rond te leiden over het zonnepark en vragen te beantwoorden. Het was een geslaagde eerste Open Energiedag. 

De opkomst was hoog, in totaal bijna 80 personen, zowel jong als oud. Allemaal waren zij nieuwsgierig om te weten te komen hoe zo’n zonnepark er van dichtbij uit ziet. Daarnaast hadden zij vragen over wat er zoal komt kijken tijdens de ontwikkeling, bouw en onderhoud van een zonnepark. Geen vraag was te gek en TPSolar heeft alles kunnen beantwoorden. Hierdoor ontstonden er gedurende de hele dag interessante gesprekken.

Op de voormalige vuilstortplaats, stond bij ontvangststond een koffiebar die aan de bezoekers alle soorten koffie, thee en speciale TPSolar cupcakes serveerde. De eerste dertig bezoekers ontvingen bovendien een duurzame goodiebag.

Om het half uur vertrok er een rondleiding dwars over het zonnepark heen, over de ‘afvalberg’ en langs de ingerichte ecologische zone met bijenhotels en bloemrijk grasland. Erik Wieffer, eigenaar van TPSolar, leidde zaterdag tientallen mensen rond. Na afloop concludeerde hij: ”Het was een breed, gemengd gezelschap met goede inhoudelijke vragen. De combinatie van duurzame energie op een stortplaats werd positief ontvangen. Ik vond het heel mooi dat bezoekers ons vertelden dat wij trots kunnen zijn op het realiseren van dit zonnepark in Lochem. Het team van TPSolar kijkt terug op een zeer geslaagde dag. Wij willen iedereen bedanken voor hun komst en interesse in Zonnepark Armhoede. We hopen geïnteresseerden volgend jaar weer te mogen ontvangen!”

Over de Open Energiedag
De Open Energiedag is een initiatief van De Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE), samen met vijf branche-organisaties: NWEA, Holland Solar, EnergieSamen, Vereniging Warmtepompen en Branchevereniging Bodemenergie. De Open Energiedag is onderdeel van een bredere campagne waarbij producenten van duurzame energie laten zien hoe zij werken aan de energie-opwek van de toekomst: www.daarkrijgjeenergievan.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden