Grupo de Sur. Foto: Dina Furrer-van Vlimmeren
Grupo de Sur. Foto: Dina Furrer-van Vlimmeren

Eerste concert van het seizoen van Kapel op ‘t Rijsselt

ZUTPHEN/EEFDE - Zondag 26 september om 11.30 uur vindt het eerste concert van het seizoen van Kapel op ‘t Rijsselt plaats. Tango-ensemble Grupo del Sur en zangeres Valeria Mignaco brengen dan het programma ‘De poëzie van het Zuiden’. Vanwege de coronamaatregelen vindt het plaats in de Buitensociëteit van de Hanzehof, Coehoornsingel 1 in Zutphen. 

Ondanks de nog steeds grote corona-onzekerheid is de Kapel op ’t Rijsselt deze zomer begonnen met de voorbereidingen voor het komende concertseizoen. Op het programma staan meerdere concerten die eerder vanwege corona moesten worden geannuleerd, maar er zijn ook nieuwe verrassende concerten.

Enkele hoogtepunten
Heel bijzonder is het concert op 20 februari 2022 door Camerata Trajectina, waarbij schrijfster Nelleke Noordervliet in de rol van Maria Tesselschade Roemers Visser vertelt over de Muiderkring en de onderlinge conflicten en vriendschappen tussen Constantijn Huygens en Joost van de Vondel. Om de originaliteit en de grote variatie van het programma te onderstrepen staat daar o.a. het nieuwjaarsconcert tegenover waarin de jonge bariton Raoul Steffani samen met het ensemble Flor d’Amor een concert zal verzorgen dat kan worden omschreven als ‘klassieke Caribische swing’. Het seizoen wordt afgesloten met een concert rond de 200 jaar geleden in Zutphen geboren Ludwig van Beethoven. Onder titel Beethoven, forever young laat het Babylon strijkkwartet dan horen dat de invloed deze grote componist vandaag de dag nog is terug te vinden in de composities van bijvoorbeeld Lennon/McCartney. Dit concert maakt deel uit van het Beethovenfestival dat op 10, 11 en 12 juni 2022 plaatsvindt in de Zutphense binnenstad. Bekijk het volledige programma op www.kapeloptrijsselt.nl.

Eerste concert
Op 26 september bijt het internationale tango-ensemble Grupo del Sur het spits af. Met de (van oorsprong) klassieke Argentijnse zangeres Valeria Mignaco wordt het programma De poëzie van het Zuiden gebracht. Uiteraard is er veel aandacht voor Mr. Tango himself, Astor Piazolla. Het is dit jaar 100 jaar geleden dat deze componist werd geboren. Veel van de muziek in dit concert is geschreven op teksten de Uruguayaansedichter Horacio Ferrer.

Entree is 22 euro (t/m 18 jaar gratis entree). Informatie en reserveren: www.kapeloptrijsselt.nl of 0575 - 570 521.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden