Foto: PR
Foto: PR

Om deze redenen ga je renoveren!

Twijfel je of je wil renoveren of verbouwen? De twee lijken op elkaar, maar zijn toch even anders. Zo ga je tijdens een verbouwing echt een stuk toevoegen aan het huis. Het is echt een nieuw stuk huis. Bij een renovatie kies je ervoor om te werken met een oude basis of oude elementen die al in de ruimte aanwezig zijn. Als je bijvoorbeeld een mooi jaren ’30 woning hebt, dan wil je de glas in lood ramen waarschijnlijk bewaren. En misschien die mooie en suite deuren ook wel! Een renovatie is dan een uitstekend uitgangspunt. Wij zetten alle redenen om te renoveren op een rijtje.

Oud huis

Als je in een oud huis woont, dan is het goed om te renoveren. Vaak zijn tegeltjes en indelingen erg outdated. Dit zie je vooral veel terug in de jaren ’30 woningen. Hoe mooi ze ook zijn, vaak zijn ze erg verouderd van binnen. De hal heeft een sombere kleur en de badkamer kan zo naar de schroot.. Als je van dit soort huizen houdt, dan is het wel een heel tof project om te doen! Helemaal met deze huizenmarkt moet je misschien wel kijken naar deze exemplaren. Dan ga je lekker zelf of met een aannemer renoveren of een stukadoor inhuren.

Voor het klimaat

Het verduurzamen van huizen staat hoog op de politieke agenda, maar ook op de persoonlijke agenda van velen. Het is een goede manier om een bijdrage te leveren aan het verbeteren van het milieu. Een huis is een heel goed object dat nog vele stappen kan zetten richting een groene wereld. Helemaal als je een oud huis hebt! Zorg bijvoorbeeld voor goede vloerisolatie, dubbel glas en een warmtepomp die de gebruikte warmte hergebruikt. Dit zorgt voor een enorme daling van de stookkosten! En als je dan toch bezig bent en de keuken verbouwd, kies dan niet meer voor gas.

Te klein

Eigenlijk kom je hier al in de buurt van een verbouwing, want als een huis te klein is dan kun je dit oplossen door er een stuk bij te bouwen. Maar door een renovatie uit te voeren, kun je ook enorm veel ruimte winnen! Soms is een huis gewoonweg onhandig ingericht. Muurtje hier, kamertje daar. Door alles helemaal te strippen, kun je opnieuw beginnen met indelen. De kans is groot dat je ruimte gaat winnen met bepaalde beslissingen. Dat is dus ook zeker een goede reden om te renoveren.

Zoals je ziet zijn er een aantal goede redenen om te renoveren. En in sommige gevallen hoef je er helemaal geen stuk bij te bouwen om een stuk ruimer te wonen! Je wint al meters door ruimtes logischer in te delen bijvoorbeeld. Het is handig om met een aannemer in zee te gaan die de werklui kan aansturen tijdens een renovatie, dit scheelt je enorm veel werk! Een aannemer heeft bovendien vaak ook goede oplossingen voor problemen.

Dit artikel wordt u aangeboden door Bouwbedrijf van Zilver. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden