<p>Winnaars rechts op de foto: Egon Vest, Gijs Lourens en Sanne v.d. Velde (v.l.n.r.). Foto: John Gerritsen</p>

Winnaars rechts op de foto: Egon Vest, Gijs Lourens en Sanne v.d. Velde (v.l.n.r.). Foto: John Gerritsen

Deelnemers ploegen met paarden laten minimale verschillen zien

Winnaar Gijs Lourens

EEFDE - Na een jaar van corona was het zaterdag 2 oktober weer zover. Menvereniging Achter ’t Peerd in Eefde organiseerde weer haar jaarlijkse ploegwedstrijd met paarden. Al vroeg kwamen de deelnemers van heinde en verre naar de Elzerdijk in Eefde. Op de terreinen van de familie Aalderink was een wedstrijdbaan uitgezet voor het op ouderwetse manier ploegen met paarden. Zelfs een deelnemer uit Duitsland wist het terrein te vinden.

Het weer en de omstandigheden waren perfect voor een wedstrijd authentiek ploegen. Na om 12.00 uur een proefstukje geploegd te hebben, barstte om 13.00 uur de wedstrijd los, met meegebrachte hulpstokken werd de ideale lijn uitgezet en kon de eerste vore geploegd worden. Onder toeziend oog van de jury, de heren Ab Aalderink en Ep van Zeijts, die zelf nog met paard geploegd hebben, deed ieder zijn best. Dat het niet alleen heren zijn die met paard en ploeg overweg kunnen, bewezen de dames Wolters en v.d. Velde. Beide met tweespan lieten zien hoe geploegd moest worden.

Na een spannende middag waarbij de verschillen minimaal waren, was het aan de jury een winnaar aan te wijzen. Dat dit niet meeviel bleek uit de kleine verschillen in de punten, waar de één een mooie vore op juiste diepte wist te ploegen, was die van een ander weer net iets rechter, maar na lang beraad was de uitslag bekend en kon tot de prijsuitreiking worden over gegaan.

De winnaar is geworden de heer Gijs Lourens met 136,5 punten, op een eervolle tweede plaats Egon Vest met 134 punten en als derde Sanne v.d. Velde met 133 punten.


www.achtertpeerd.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden