<p>Johan Tijink (links) gaf afgelopen donderdagavond zijn voorzittershamer over aan Michel Wever (rechts). Foto: Arjen Dieperink</p>

Johan Tijink (links) gaf afgelopen donderdagavond zijn voorzittershamer over aan Michel Wever (rechts). Foto: Arjen Dieperink

(Arjen Dieperink)

Michel Wever nieuwe voorzitter Oranjevereniging LEO

LOCHEM - Michel Wever is gekozen tot nieuwe voorzitter van  de Lochemse Evenementen Organisatie van Nederland en Oranje (LEO). Met één stem verschil versloeg hij verrassend de andere kandidaat, Linda Weel-Weterholt , die vanaf 2018 in het bestuur van de LEO zit. Wever volgt Johan Tijink op, die 26 jaar in het bestuur van LEO zat, waarvan acht jaar als voorzitter.

Door Arjen Dieperink

De verkiezing werd gehouden tijdens de jaarlijkse algemene ledenvergadering, afgelopen donderdag. Een van de agendapunten was het het aftreden van de voorzitter Johan Tijink, die zich niet herkiesbaar had gesteld. Een jaar geleden had hij al aangegeven dit jaar te willen stoppen als bestuurslid. Wel blijft hij als vrijwilliger voor de LEO actief.
Als bestuurslid heeft Johan Tijink een leuke tijd achter de rug. Het uitzetten van de wandelroute, Palmpasenoptocht, Koningsdag, overal heeft hij zich voor ingezet. Het hoogtepunt van zijn voorzitterschap vond Johan Tijink wel de koninklijke onderscheiding die hij op 30 juni vorig jaar uit handen van burgemeester Sebastiaan van ‘t Erve mocht ontvangen. “Maar het mooiste hoogtepunt is toch het werken met alle vrijwilligers. Het is belangrijk dat je als LEO-team samenwerkt en het ook leuk vindt”, laat een trotse scheidende voorzitter weten. Zelf heeft hij ook een flinke staat van dienst als vrijwilliger, onder meer dertien jaar bij de wandelvereniging DOS in Barchem en dertig jaar bij de klootschietvereniging Hekenslaak. “Je zet je in voor de gemeenschap, al onze activiteiten zijn erop gericht. Helaas hebben wij weinig leden met kinderen maar dat kan in de toekomst wel beter worden. Ik ben de laatste van de oude garde in het LEO-bestuur en vind dat ik plaats moet maken voor de jeugd. Zo hoort dat volgens mij”, aldus de 69-jarige Tijink terwijl hij schuin kijkt naar zijn opvolger Michel Wever.

Samen
De nieuwe LEO-voorzitter gaf tijdens zijn presentatie aan verschillende vrijwilligersfuncties te hebben uitgevoerd bij onder meer de korfbalvereniging ‘t Overschotjes, de Keidagen en het Openluchtheater. Ook heeft hij verschillende vrijwilligersfuncties bij LEO gehad. Op de vraag waarom hij zich kandidaat stelde voor het voorzitter schat reageert Wever: “Er moet toch iemand voorzitter worden. Mijns inziens moet je een voorzitter zijn die gezamenlijk met de vrijwilligers werkt. Samen moeten wij de LEO-kar trekken.” Verder heeft de nieuwe voorzitter tijdens het interview de wens uitgesproken om de samenwerking met het Openluchttheater en de Keidagen nog verder uit te breiden.
Tijink wil nog wel kwijt dat hij alles bij de LEO met plezier heeft gedaan, vooral voor de bevolking van de gemeente Lochem. Stilzitten kent Johan niet. “Als ik stil blijf zitten dan is het met mij gebeurd”, zegt hij. Tijink vult zijn week met twee werkdagen bij kachelspeciaalzaak Wichink Kruit.
De nieuwe voorzitter laat aan het eind van het gesprek weten leuke nieuwe plannen te hebben die hij eerst met het bestuur wil bespreken. Een ding is zeker, de Lochemse Evenementen Organisatie van Nederland en Oranje is nog springlevend.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden