Jongerenwerker Colin te Booij is zelf ook gek op fotografie. Foto: Gerwin Nijkamp
Jongerenwerker Colin te Booij is zelf ook gek op fotografie. Foto: Gerwin Nijkamp

Lochemse jongeren schieten Het Perfecte Plaatje

LOCHEM – ‘Als je het niet zeggen kan, zing het dan’, roepen ze wel eens. Jongerenwerk Lochem komt met een eigen variant: ‘Als je het niet zeggen kan, fotografeer het dan!’ Iedereen in de leeftijd van 12 tot en met 23 jaar met een camera of smartphone kan meedoen aan het initiatief Het Perfecte Plaatje. Tijdens vijf lessen die in oktober en november worden gegeven staan leren fotograferen en daar plezier aan beleven voorop, maar het biedt deelnemers ook de uitgelezen kans hun toekomstwensen voor de gemeente Lochem in beeld te brengen. 

Fotograaf Ellen Besselink zal deelnemers de basisvaardigheden van fotografie bijbrengen en persoonlijke tips geven. Ook fotobewerking komt aan bod. “Begin dit jaar heeft zij dit met jongeren in Bronckhorst gedaan en dat was een groot succes”, vertelt jongerenwerker en fotografieliefhebber Colin te Booij. Het verschil is dat de lessen toen online werden gegeven en nu in het jongerencentrum aan de Markt 3 in Lochem. Dat gebeurt op de donderdagen 14 en 21 oktober, 11 en 18 november tussen 19.30 en 20.30 uur. Op zaterdag 30 oktober gaan cursisten het veld in voor een praktijkles van 10.00 tot 11.00 uur.

“Omdat ook in Lochem jongeren de toekomst hebben, leek het ons mooi dit project aan de gemeenteraadsverkiezingen van maart volgend jaar te koppelen”, vervolgt de jongerenwerker. Deelnemers mogen, niets moet, hun toekomstdroom vangen in een foto of in beeld te brengen wat ze missen in hun gemeente. Het resultaat zal in januari en februari te zien zijn in een expositie in het Stadshuus aan de Markt en in het gemeentehuis. Zo wordt er een win-winsituatie gecreëerd: “Doordat we de raad uitnodigen kunnen jongeren kennis met de politiek maken en de politiek met de jongeren.” Colin benadrukt dat niets moet en alles mag. “Het is ook prima als je vooral wil leren fotograferen, je vaardigheden wil verbeteren en het resultaat alleen aan vrienden en familie laat zien.”

Deelname
Deelnemers aan Het Perfecte Plaatje maken kans op een waardebon van honderd euro die te besteden is bij Kamera Express. Opgeven kan via jongerenwerk@welzijnlochem.nl of via Instagram: @jongerenwerk_lochem

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden