Hoe zorg je ervoor dat een film net wat specialer wordt? Foto: PR
Hoe zorg je ervoor dat een film net wat specialer wordt? Foto: PR

Mini-filmcursus voor jonge enthousiaste filmliefhebbers

Algemeen

RUURLO – Op maandag 18, woensdag 20 en vrijdag 22 oktober verzorgt docent en filmmaker Marieta Landkroon bij KunstKring Ruurlo een mini-filmcursus voor enthousiaste filmliefhebbers tussen de 7 en 12 jaar. Aanmelden is nog mogelijk.

Bij KunstKring Ruurlo leeft al langere tijd de wens om meer activiteiten voor kinderen en jongeren aan te bieden. Deze cursus in de herfstvakantie is daar een mooi voorbeeld van. Marieta is op zoek naar kinderen die gek zijn op films en daar ook zelf graag mee aan de slag gaan: “Iets filmen met je mobiel is tegenwoordig heel makkelijk, maar hoe zorg je dat jouw filmpje nét wat specialer wordt?”. Daarmee gaat ze met de deelnemers aan de slag gedurende drie middagen in de herfstvakantie. De eerste les beslaat de basis van het maken van een film. Daarna gaan deelnemers zelf aan de slag met het maken van een eigen korte film. Er wordt een verhaal gekozen, een onderwerp bedacht, er wordt geacteerd en geregisseerd en natuurlijk opnames gemaakt. Met deze beelden gaan ze uiteindelijk aan de slag om de  eigen film af te maken met de montage.

Marieta Landkroon
De lessen worden gegeven door een echte specialist in haar vak. Marieta studeerde film in Amsterdam en heeft nu haar eigen bedrijf als fotograaf en filmmaker. Ze maakt korte films en reisde onder andere naar Schotland voor de opnames van een videoclip. Voor haar werk ontving Marieta diverse internationale prijzen, waaronder bij de International Photography Awards en het Hollywood Women’s Film Festival. Marieta woont sinds kort in Ruurlo en was meteen enthousiast om een cursus te gaan geven voor de jeugd bij KunstKring Ruurlo.


kunstkringruurlo.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Berkelbode