De vier medaillewinnaars en coach Ricardo Chirco. Foto: PR

Vier judoka’s Nippon Judo Achterhoek naar NK

Algemeen

MARKELO - Vier judoka’s van Nippon Judo Achterhoek mogen naar de Nederlandse Kampioenschappen, op 30 oktober in het Groningse Leek. Zij eindigden tijdens de Districtkampioenschappen Oost Nederland onder 15 jaar, die op zaterdag 9 oktober in Markelo werden gehouden, bij de eerste vier in hun klasse.

Nippon Judo Achterhoek deed mee met zeven judoka’s, die door Ricardo Chirco (Borculo) richting het podium werden gecoacht. Vroeg in de ochtend mochten de jongens onder de 15 jaar de judomat betreden, later in de ochtend kwamen de meisjes aan de beurt..
Olivier Bloemendaal (Vorden) kwam uit in de klasse boven de 66 kg. Hij verloor alleen de finale en sleepte hierdoor de zilveren medaille in de wacht. In dezelfde klasse won Nick van Laaren (Arnhem) het brons. Johny-Lee Meijer (Zelhem) die judoot in de klasse onder 46 kg verloor zijn eerste wedstrijd tegen de latere kampioen, maar door vervolgens in de herkansingen drie wedstrijden te winnen behaalde ook hij de bronzen medaille.
Quinten Asmus (Vorden), Sam Krabbenborg (Lochem) en Rien Boomkamp (Eibergen) haalden helaas het podium niet. Maar deze judoka’s zijn nog erg jong en mogen het volgend jaar weer proberen.
In het tweede blok van de ochtend was het de beurt aan de meisjes onder 15 jaar. Voor Nippon Judo Achterhoek kwam Pauline Damen (Zelhem) uit in de klasse onder 57 kg. Pauline was in goede vorm en wist al haar partijen vroegtijdig te winnen. Ze won hiermee het goud en mag zich een jaar lang Districtskampioen van Oost Nederland noemen.