<p>Wiet Burbach (links) en Huib Vreugdenhil willen zich blijven inzetten voor het goede doel. Foto: Arjen Dieperink</p>

Wiet Burbach (links) en Huib Vreugdenhil willen zich blijven inzetten voor het goede doel. Foto: Arjen Dieperink

(Arjen Dieperink)

Lions zoekt met spoed onderdak voor tweedehands goederen

LOCHEM - Het wordt spannend voor de Lions Lochem-Berkelland West. Al vele jaren wordt het pand aan de Hanzeweg 4, naast het gemeentehuis, gebruikt voor de opslag en verkoop van tweedehands goederen voor het goede doel. Maar het pand wordt gesloopt en ze moeten eruit. Voor het eind van het jaar. En ze hebben nog niets anders.

Door Arjen Dieperink

Lions-lid in hart en nieren Huib Vreugdenhil kijkt om zich heen. De internationale Lions-kreet ‘We serve’, wij dienen, staat in zijn hart gegrift. Het begon bij hem thuis in Borculo: het inzamelen en verkopen van tweedehands goederen. De opbrengst kwam ten goede aan de Lions Lochem-Berkelland West, die er mooie dingen mee deed. Het groeide uiteindelijk uit zijn jasje maar gelukkig deed de gelegenheid zich voor om het pand Hanzeweg 4 gratis te mogen gebruiken. Maar ook daar komt nu een eind aan.

Dankbaar
“Wij zijn de eigenaar van het pand, Explorius, zeer dankbaar dat wij de Hanzeweg 4 mochten gebruiken”, zegt Wiet Burbach, ook Lions- lid, terwijl hij naast Huib gaat staan. Beide heren vormen met nog drie mannen en een vrouw het vaste team dat met grote regelmaat aanwezig is aan de Hanzeweg. De verkoop van tweedehands goederen mag op een stijgende belangstelling rekenen. Beide heren lopen door het pand om de Berkelbode te laten zien wat er allemaal staat, van tafels, stoelen tot en met boeken. Je kunt het zo gek niet bedenken of het staat er. “Zeventig procent verkopen wij via Marktplaats en de andere dertig procent wordt hier verkocht”, vertelt Vreugdenhil.
“Dat Explorius dit pand gaat slopen wisten wij van tevoren. Wij hebben jarenlang van de gastvrijheid gebruik kunnen maken maar eind van het jaar moet het pand leeg en dan wordt het gesloopt voor nieuwbouw onder de noemer ‘Etalage naar de toekomst’”, aldus Burbach.

Goede doelen
De opbrengsten van de tweedehands goederen gebruikt de Lions Lochem-Berkelland West voor goede doelen. Voorzitter Gerrit Harbers wil er wel één en ander over kwijt. “Ik heb het nog even nagekeken maar sinds afgelopen december hebben wij alleen al meer dan 30.000 euro uitgegeven aan goede doelen. Zo was er een bijdrage voor een electrocar voor de Hoge Weide (Stichting Marga Klompé). We hebben paas- en kerststukjes gegeven aan de bewoners en personeel van verzorgingshuizen in Lochem en Borculo en ook de natuurclub van de Lugt Stichting kreeg een bijdrage. Verder droegen wij bij aan het Westerborkproject van de synagoge in Lochem, waardoor groepen 8 van de basisscholen Westerbork kunnen bezoeken. Zo’n vijfduizend euro schonken wij als bijdrage aan de overstromingsramp in Limburg en en voor schaduwdoek aan de Barchschole in Barchem, zij het wel in samenwerking met de Stichting Welzijn Lochem en KWF. Tevens hebben wij bijgedragen aan het fietslabyrint van Woonzorgcentrum Gudula (Stichting Sint Maarten).” En dat betreft slechts de laatste negen maanden.  De jaren daarvoor zijn ook aanzienlijke bedragen verstrekt aan veel goede doelen in de regio Lochem, Borculo en Ruurlo, allemaal uit de opbrengst van de verkoop aan de Hanzeweg 4.

Ruimte
“Wij mogen wel zeventig procent van de spullen via Marktplaats verkopen, toch hebben wij de ruimte nodig om ook die spullen op te slaan”,  zegt de initiatiefnemer van de verkoop van de tweedehands spullen, Huib Vreugdenhil.  Voorzitter Gerrit Harbers onderschrijft dat en vult aan: “Het zou vreselijk jammer zijn dat dit alles zou vervallen indien wij op korte termijn geen geschikte andere locatie(s) kunnen vinden. Vandaar onze noodkreet: help ons aan ruimte. Vier- of vijfhonderd vierkante meter oppervlakte zou prima zijn maar kleiner mag ook.” “Heeft iemand ruimte laat ons het weten, men kan mij bellen op 06-53770842 “ vult Huib aan.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden