<p>Laurie (6), Jelmer (4) en Ramon (2) vinden opa Henk Hamminks konijn het mooist. Foto: Arjen Dieperink</p>

Laurie (6), Jelmer (4) en Ramon (2) vinden opa Henk Hamminks konijn het mooist. Foto: Arjen Dieperink

(Arjen Dieperink)

Jeugd scoort op drukke PEKLO-tentoonstelling

LOCHEM - “Het heeft twee jaar op zich laten wachten, maar nu konden wij eindelijk weer een tentoonstelling houden”, zegt voorzitter Freddie Bettink van de Pluimvee- en Konijnenfokkersvereniging Lochem en Omstreken (PEKLO), terwijl de tentoonstellingszaal bij Bousema aan de Zutphenseweg volstroomt met belangstellenden.

Meer dan driehonderd dieren in allerlei kleuren en variaties zijn er te bewonderen. De fokkers van de verschillende dieren hebben hun inzending laten beoordelen op onder meer glanzende dieren, strak in pels of verenpak. Ook hun vorm, type, kleur en pelsstructuur of veerstructuur zijn getoetst. De beoordelingen zijn aan het papier toevertrouwd en bevestigd aan de betreffende kooien, zodat de bezoekers er kennis van kunnen nemen. “De jeugd heeft het zeer goed gedaan en er zijn ook aan hen prijzen uitgedeeld”, zegt Bettink als hij de catalogus met de inzendingen en de vermelde prijswinnaars overhandigt.
In de jeugdprijzen viel Mirthe Haitink met haar fraaiste dwerghoen en watervogel. Het fraaiste konijn had Myrma ter Welle en de fraaiste konijn C-klasse had Wess de Maag. Boy Reukers won met zijn fraaiste Serama jeugd.
Afgelopen weekend bezochten 150 personen de tentoonstelling. De voorzitter van de PEKLO is er blij mee. “Daar doen wij het uiteindelijk voor. Dan blijkt toch dat ondanks het hele coronaverhaal onze hobby nog veerkrachtig is. Wij zijn ook veel dank verschuldigd aan de familie Karssenberg van Bousema, die ons al vele jaren de mogelijkheid biedt om deze show in hun zaal te houden.”
Laurie (6) en haar broertjes Jelmer (4) en Ramon (2) laten de Berkelbode even later het konijn van hun opa Henk Hammink zien. Zij vinden het konijn van hun opa het mooiste van allemaal. Aan jeugdige belangstelling ontbreek de PEKLO niet.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden