<p>De 8-jarige Bas Brunsveld en de 10-jarige Mees Offringa (met pet) uit Lochem genieten van het vissen. Foto: Arjen Dieperink</p>

De 8-jarige Bas Brunsveld en de 10-jarige Mees Offringa (met pet) uit Lochem genieten van het vissen. Foto: Arjen Dieperink

(Arjen Dieperink)

Lochemse jeugd geniet van vissen aan de IJssel

LOCHEM/BRUMMEN - Afgelopen zaterdag vond aan de IJssel bij Brummen, ter hoogte van het pontje naar Bronckhorst het Junior IJsselfestijn plaats, begeleid door vismeester Rob Driessen. De Berkelbode was toevallig in de buurt.

Door Arjen Dieperink

Het lijstje van wat hij allemaal mee moet nemen heeft hij klaar. “Hengels, viskist, lijntjes, standaard, schepnet, stoeltjes en niet te vergeten het koffiezetapparaat”, zegt de Lochemse visliefhebber Rob Driessen, lid van de visvereniging Laren-Lochem. Hij zelf is allesbehalve junior, maar zijn hart gaat uit naar vissen met de jeugd. Het geeft hem energie.
Het Junior IJsselfestijn is georganiseerd door Sportvisserij Oost-Nederland en Hengelsport. Enthousiaste sportvissers in de leeftijdscategorie van acht tot zeventien jaar zijn er welkom. Rob Driessen begeleidt als vismeester de jeugdige deelnemers van wie er veel uit Lochem komen. Hij kent ze allemaal en de kinderen hem.
De kinderen worden tussen de verschillende kribben verdeeld. Maximaal vijftig deelnemers kunnen gratis vissen. Eén groep vist met een vaste stok en de andere maakt kennis met het feedervissen in stromend water. Met deze techniek wordt op steeds dezelfde plek een korf met voer in het water gegooid. Hierdoor ontstaat een voerplek waar de vis op afkomt. De sportvisserij zorgt voor het materiaal. Na de lunch tussen de middag wisselen de groepen van plek.
Het enthousiasme van de jeugd is groot en de vangsten worden met vreugde gedeeld. De 8-jarige Bas Brunsveld en de 10-jarige Mees Offringa komen allebei uit Lochem. Bas vist al drie jaar en Mees twee. Het spannende wachten en uiteindelijk het vangen van de vis vinden ze prachtig.
Rob Driessen helpt de jongens met het vullen van de voerkorven voor het feedervissen. “Je moet de korf niet zoals jullie deden met de vingers vullen. Het gaat het snelste door de korven in de voeremmer te duwen. Dan zijn ze direct gevuld.“ Hij doet het één keer voor en de kinderen hebben het al door. Zij willen maar één ding, zo snel mogelijk vissen.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden