<p>De Bintangs komen vrijdagavond 5 november naar Laren. Foto: PR</p>

De Bintangs komen vrijdagavond 5 november naar Laren. Foto: PR

BullRock haalt Bintangs naar Laren

LAREN - De Larense vriendengroep die dit jaar alweer voor de elfde keer haar BullRock rockfestival organiseert in het weekend van ‘’de eerste zaterdag van november’, heeft voor deze editie wel een heel bijzondere band weten te boeken voor een optreden in hun verwarmde feesttent in hartje Laren, namelijk: De Bintangs.

Wie herinnert zich de legendarische optredens van de Bintangs niet? Vanaf de jaren 60 struinen deze uit Beverwijk afkomstige rockers alle podia in Nederland af met hun enerverende mix van rock en rhythm & blues. In ’69 kwam hun doorbraak met hits als ‘Traveling in the USA’’ en ‘Ridin’ on the L&N’. Door hun energieke optredens werden ze al snel de Nederlands Rolling Stones genoemd. Met name in het oosten van Nederland hebben zich een trouwe schare fans achter de Bintangs geschaard. Na ontelbare bezettingswijzigingen was afgelopen september het 60-jarig jubileum een feit. Dit werd extra luister bijgezet met een nieuw album, ‘These Hands’ en een boek over de afgelopen 60 jaar, samengesteld door zanger en medeoprichter Frank Kraaijeveld. Hiermee zijn de Bintangs de oudste nog spelende rockband van Nederland. Vrijdagavond 5 november zullen de heren de Larense Dorpstraat en omgeving op hun grondvesten doen schudden voor hun enige show in Oost-Nederland in 2021. Als voorprogramma zullen de Hilltop Howlers een daverende show geven. Deze Achterhoekse Southern-rock band, met onder meer oud-Jovink-frontman Hendrik Jan Lovink in de gelederen, heeft hierin een reputatie hoog te houden.

Zaterdag 6 november vanaf 10.00 uur zal de traditionele BullRock radio-uitzending losbarsten. Dit is live te bekijken op internet en YouTube. Voor de inmiddels befaamde Top of the Bull verzoeknummerlijst kan je jouw favoriete rock top 2 nog insturen. Informatie over hoe en waar je een en ander kan bekijken en beluisteren; zie bullrock.nl of www.facebook.nl/bullrockfm.

Vanaf 17.00 uur start de livemuziek met het Larense Livin’ Booom. De succesformule met vele gastmuzikanten uit de wijde omgeving zal ook dit jaar een vervolg krijgen. Vervolgens zullen de Haagse jonge honden van SpeakEasy het podium bestijgen. Zij spelen authentieke rock ‘n roll, en weten daarmee elk optreden om te toveren tot een ervaring die je nog lang bij zal blijven. Dan is het tijd voor de klapper van de avond, de Nederlandse Rammstein-tributeband Vannstein. Met hun overtuigende gelijkenis, zowel qua geluid als qua vuurshow, zullen de grootste Rammstein-krakers de revue passeren.

Zondagmiddag 7 november vanaf 15.00 uur zal de tent met een geheel ander geluid gevuld worden, namelijk met Nederlandstalige piratenmuziek. Dit zal ten gehore gebracht worden door De Paloma’s, bijgestaan door dj Dré. 

Vanwege de verwachte grote drukte en de actuele RIVM-regelgeving is besloten om kaarten in de voorverkoop beschikbaar te stellen. De toegangskaarten zijn te verkrijgen op bullrock.nl, wees er snel bij want vol is vol. Voor toegang zullen de geldende RIVM-richtlijnen gehanteerd worden.

Bernadet te Velthuis
Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden