<p>Gorsselse Heide Veldtoertocht. Foto: archief&nbsp;</p>

Gorsselse Heide Veldtoertocht. Foto: archief 

Gorsselse Heide Veldtoertocht op 7 november

Gorsselse Heide Veldtoertocht op 7 november

GORSSEL - Op 7 november staat alweer de 34e Gorsselse Heide Veldtoertocht gepland. Een fietsevenement voor mountainbikers, cyclocrossers en gravelrijders waarbij zowel de jeugd als volwassenen volop kunnen genieten van de prachtige omgeving van Gorssel. 

De vereniging is blij dat ze voor het eerst in bijna twee jaar weer een evenement mag organiseren. De routebouwers hebben dit jaar maar liefst 42 landeigenaren bereidt gevonden om hun land open te stellen voor deze tocht. Dat betekent een unieke en uitdagende route, die alleen tijdens deze tocht te rijden is, met heel veel nog niet eerder bereden stukken. Als kers op de taart slingeren we over een prachtig nieuwe single track welke aan de ‘vaste’ Graafschap MTB-route wordt toegevoegd. Dit jaar kunnen de deelnemers kiezen uit maar liefst 2 MTB-afstanden: 38 en 58 kilometer. 

Nieuw dit jaar is een echte graveltocht van 90 km met een pauzepunt. Deze graveltocht zoekt de prachtige zand- en gravelpaden in de regio op. Let op: deze route wordt niet uitgepijld en is dus enkel met een GPX te rijden. Deze GPX zal in de week voorafgaand aan het evenement beschikbaar  worden gesteld via de website en fietssport.nl.

De organisatie zorgt voor ervoor dat het evenement veilig georganiseerd kan worden. Zo staan de inschrijftafels buiten (onder een open tent), en wordt gezorgd voor goede doorstroming. 

Info
De start/finish van de Gorsselse Heide Veldtoertocht is bij Voetbal Vereniging Gorssel, Markeweg 10 in Gorssel. Hier zijn douche- en omkleedmogelijkheden en ook kan de fiets worden afgespoten. Starttijd: tussen 9.00 en 10.30 uur.

Kosten: tot 15 jaar gratis, 15 jaar en ouder 7 euro, NTFU-leden betalen 5 euro. Verzekerd zijn van een plek? Schrijf je dan van tevoren in via: fietssport.nl/toertochten/50630

Bernadet te Velthuis
Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden