Ed Feijen. Foto: PR
Ed Feijen. Foto: PR

Ed Feijen is eerste Klimaatburgemeester van Lochem

Algemeen

LOCHEM - Ed Feijen (64) mag zich de eerste Klimaatburgemeester van gemeente Lochem noemen. Dat maakt het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) vandaag bekend als startsein van de Nationale Klimaatweek. Een week waarin de Klimaatburgemeester een belangrijke rol speelt voor zijn medebewoners. Het is namelijk de bedoeling dat Ed Feijen de inwoners van Lochem inspireert zich ook in te zetten voor een beter klimaat.

Speciaal voor zijn benoeming ontving Ed een ‘Nationale Klimaatweekvlag’ die hij de hele week kan ophangen op een plek naar keuze. Zo kan iedereen zien dat hij de Klimaatburgemeester is geworden van gemeente Lochem.

142 Klimaatburgemeesters in Nederland
In de afgelopen weken hebben in totaal 142 Klimaatburgemeesters uit 101 gemeenten zich aangemeld via www.iedereendoetwat.nl/nkw. Ed uit gemeente Lochem is één van hen. Met zijn eervolle benoeming hoopt hij tijdens de Nationale Klimaatweek andere inwoners uit de gemeente te inspireren om ook iets te doen voor een beter klimaat. Dat kan iets groots zijn of klein. Goedkoop of duur. Van zonnepanelen op het huis tot minder voedselverspilling. Of een duurzame actie in de straat of wijk met de buren. Ed is veel met het klimaat bezig en hoopt met zijn duurzame voorbeeld mensen in directe omgeving aan te zetten tot actie. 

Ed Feijen: “Een schoon klimaat begint met een schoon geweten. Eerst zelf aan de bak, dan naar een ander kijken. Daarom woon ik in een volledig geïsoleerd huis. Ik heb zonnepanelen op het dak, een warmtepomp, WTW ventilatie, een wadi voor regenwaterafvoer, in de tuin vooral inheemse planten (bespaart water). Ook heb ik mijn twee dieselauto’s ingeruild voor één hybride, ben ik vegetariër en heb ik een flyer ontwikkeld om anderen mensen in Lochem te inspireren ook mee te doen.”

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant