Kledingactie voor Oost-Europa

Algemeen

EEFDE - De gezamenlijke diaconieën in de voormalige gemeente Gorssel houden op vrijdag 19 en zaterdag 20 november hun najaarskledingactie. Dit gebeurt in samenwerking met de familie Te Wierik in Lochem. Deze familie steunt al sinds eind jaren tachtig mensen in Oost-Europa. Zij doen dat via persoonlijke contacten die zij door de jaren heen hebben opgebouwd in: Polen, Rusland, Oekraïne en Moldavië.

De hulp komt ten goede aan ouderen, alleenstaanden, gehandicapten en kinderen in tehuizen. Leden van de familie gingen zelf naar de adressen toe om te zorgen voor een goede aflevering. Na het overlijden van haar man ging Ineke te Wierik door met inzamelen. Tijdens het inzamelweekend wordt alles onder een grote partytent gezet en zak voor zak in huis gesorteerd. Ineke doet dit samen met een familielid. Zij werken samen met de stichting ‘Zending over grenzen’ in Almere. Deze stichting geeft ook humanitaire en sociale hulp in de betreffende landen.
Welkom bij de inzameling zijn goede bruikbare kleding, schoenen, linnengoed, dekens,verbandmiddelen, zeep en incontinentiemateriaal. Opgeroepen wordt om de kleding te verpakken in plastic vuilniszakken en niet in dozen. Dit scheelt enorm in de opslagruimte. De inleverdata en -plaatsen zijn:
- Almen: vrijdag 19 november van 16.00 tot 17.00 bij de ingang van de kerk
- Harfsen: vrijdag 19 november van 19.00 tot 19.30 uur en zaterdag 20 november van 10.30 tot 11.30 uur in ons gebouw
- Eefde: zaterdag 20 november van 10.00 tot 12.00 uur in de Ontmoetingskerk
- Gorssel: zaterdag 20 november van 10.00 tot 12.00 uur in de Brink Hoofdstraat 27
- Epse: zaterdag 20 november van 10.00 tot 12.00 uur in de protestantse kerk, Lochemseweg 36.
- Deze spullen kunnen ook dagelijks worden afgegeven op het huisadres  Zutphenseweg 3 te Lochem.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Berkelbode