Sempeta  uit Kenia. Foto: Ronnie Dankelman
Sempeta uit Kenia. Foto: Ronnie Dankelman

Foto-expositie Liliane Fonds: ‘De droom van Sempeta’

LOCHEM - Van 19 november tot en met 19 december is in het Stadshuus de foto-expositie van het Liliane Fonds, genaamd ‘De droom van Sempeta’, te zien. 

Sempeta uit Kenia heeft een droom: hij wil chirurg worden. Maar kun je dromen waarmaken als je in armoede opgroeit in een ontwikkelingsland én een handicap hebt? Het Liliane Fonds gelooft van wel. De foto-expositie ‘De droom van Sempeta’ laat zien hoe het Liliane Fonds kinderen met een handicap steunt bij het verwezenlijken van hun droom.

De foto’s in deze expositie zijn gemaakt door Ronnie Dankelman, freelance fotograaf en medewerker van het Liliane Fonds. In Kenia trok hij drie dagen op met Sempeta, een krachtige jongen met veel inspiratie! Op school wordt hij ‘de directeur’ genoemd.  Naast de foto’s zijn op een beeldscherm ook twee mini-documentaires te zien over Sempeta. Op school werkt Sempeta aan zijn toekomstdroom: chirurg worden. Maar dat hij naar school kan, is niet vanzelfsprekend. Want wereldwijd gaan negen van de tien kinderen met een handicap niet naar school. Deze kwetsbare groep blijft meestal thuis achter. Het Liliane Fonds wil dat alle kinderen welkom zijn op school, óók kinderen met een handicap, zodat ook zij de kans krijgen om hun toekomst­droom waar te maken.

De foto-expositie ‘De droom van Sempeta’ is tijdens de openingstijden te zien in het Stadshuus, de kamer van Lochem, Markt 3 in Lochem.


www.stadshuuslochem.nl

www.lilianefonds.nl 

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden