Winnaars Pels en Pluim Laren. Foto: Marjan Holmer
Winnaars Pels en Pluim Laren. Foto: Marjan Holmer

Trotse winnaars kleindierenshow Pels en Pluim Laren

LAREN - De kleindierenliefhebbers van Pels en Pluim Laren hebben het weekend van 13 en 14 november hun allermooiste dieren laten jureren op de vereiste raskenmerken. Tijdens de clubtentoonstelling in sporthal De Branink waren veel unieke konijnen- en sierduivenrassen te zien. De jury was lovend over de hoge kwaliteit van de dieren, de predicaten ‘Zeer Goed’ en Fraai’ werden vaak toegekend. De uitzonderlijke U van ‘Uitmuntend’ viel bij een Frans sierduivenras, de Cauchois van Wim Poortinga.

Pels en Pluim bestaat dit jaar 60 jaar en heeft dit middels deze jubileumtentoonstelling gevierd. Helaas kon de geplande jubileumreceptie geen doorgang vinden. Ook bleven dit jaar de hoenders en watervogels thuis in hun afgeschermde dierenverblijven vanwege de vogelgriep. Voor deze liefhebbers en hun met zorg grootgebrachte dieren geen show en keuring. Desondanks heeft Pels en Pluim Laren de sporthal in Laren weten om te toveren in een prachtige ambiance met veel bloemstukken en plantenborders, een expositie over 60 jaar Pels en Pluim en diverse hoenderbeelden en kippentekeningen gemaakt door basisschoolleerlingen. 

Nieuw was de eierkeuring. Ingebrachte setjes van 4 eieren werden door eierkeurmeester A. van Dierendonck uit Maassluis deskundig beoordeeld op gewicht, vorm, schaal en ook de binnenzijde van de eieren. 

Winnaars
Trotse winnaars kregen uit handen van voorzitter De Maag de prijzen uitgereikt. Het fraaiste konijn van de show: een Duitse Hangoor van Gerrit Jan Beusekamp, de fraaiste op 1 na was een Klein Zilver van Wess de Maag. De mooiste sierduif was een Cauchois van Wim Poortinga, de mooiste op 1 na een Holle Kropper van Peter Goossens. Bij de jeugdleden ging de prijs voor het mooiste konijnen naar: Wess de Maag met zijn Klein Zilver. Myrna ter Welle’s Nederlandse Hangoordwerg was de mooiste op 1 na. Bij de eierkeuring gingen de prijzen naar Johan Holmer en dhr. Vrielink.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden