Eefde 1 ten onder tegen Excelsior Zetten: 2-4

EEFDE -Het vrije weekend heeft de mannen van Eefde 1 geen goed gedaan. Excelsior Zetten kwam op bezoek op een koud Eefde-complex. Eefde 2 had een goed voorbeeld gegeven door onder leiding van Herman van Zeijts de kraker tegen RDC te winnen, maar het eerste elftal zag een eind komen aan een lange ongeslagen reeks. Na twee keer op achterstand te zijn gezet trokken de gasten toch aan het kortste eind: 2-4.

Onder aanmoediging van enkele supporters die zich aan de nieuwe regels hielden en dus vanaf het terras en binnen in de kantine de wedstrijd bekeken, werd er om half drie afgetrapt met de volgende namen: Bas, Niels, Pepijn, Terry, Rik; Dennis, Niek, Joost; Wouter, Julian en Jorn. Het begin was duidelijk voor Eefde, het viel direct aan en Excelsior had het lastig. Al in de zevende minuut doken Jorn en Wouter de hoek in en na een combinatie gaf Jorn de bal voor op Julian, die als een echte spits de bal binnen tikte: 1-0 en een goede start van de wedstrijd.
Eefde bleef de bovenliggende partij, maar Excelsior kreeg iets meer vat op het spel. Grote kansen bleven uit tot Excelsior na 20 minuten een vrije trap kreeg. Die werd voorgeslingerd en Eefde stond niet goed opgesteld: 1-1.

Penalty
Na de gelijkmaker kreeg Eefde de wedstrijd weer in handen en leek het een kwestie van tijd voordat de thuisploeg opnieuw zou uitlopen. Grote kansen waren er niet in overvloed, maar het betere van het spel was zeker voor Eefde. Vlak voor rust ging Julian op avontuur in de 16 van de tegenstander, die dit enkel met een overtreding kon afstoppen. De daarvoor gegeven penalty werd onberispelijk binnengeschoten door Julian zelf. Met de 2-1 voorsprong brak de rust aan.
Controleren en uitlopen was het plan voor de tweede helft, wat de eerste twintig minuten aardig leek te lukken. De gevaarlijke uitbraken waren allemaal voor Eefde, en Excelsior leek er niet meer aan te pas te komen. Toch kwam de Zettense ploeg tegen de verhouding in weer op gelijke hoogte. In een spaarzame counter van de gasten werd een bal in de 63ste minuut verwerkt tot een corner die hard hard achter Bas werd gekopt.

Aangedaan
Eefde was aangedaan door de gelijkmaker en ging op zoek naar een nieuwe voorsprong. Enkele mogelijkheden werden niet tot goal gepromoveerd waardoor de gasten steeds in de wedstrijd bleven. In de 74ste minuut werd een aanval van Eefde onderschept en de bal belandde achter de laatste linie van de thuisploeg waar de Excelsior-spits oog in oog kwam te staan met Bas. Die was kansloos: 2-3 voor de gasten.
Eefde ging alles of niets spelen in een poging alsnog een gelijkmaker te forceren, zoals dit seizoen al vaker lukte. In de 86ste minuut werd dat afgestraft door opnieuw een counter van Excelsior. Bas had eerst nog een antwoord op het schot, maar kon de rebound niet meer stoppen. 2-4.
Volgende week mag Eefde uit bij Teuge proberen een nieuwe ongeslagen reeks te starten.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden