Amnesty Gorssel-Epse-Joppe doet schrijfactiviteit anders

GORSSEL - Voor Amnesty International is het 10 december ‘dag van de rechten van de mens’. Traditioneel worden er dan bijeenkomsten gehouden om brieven te schrijven rond schending van de mensenrechten. Net als vorig jaar ziet de Amnesty-werkgroep Gorssel-Epse-Joppe daar geen mogelijkheid voor. De geldende coronamaatregelen maken de Write for Rights-schrijfactiviteit op het pleintje bij ‘Zo en Nu’ in Gorssel onmogelijk.

Daarom is er net als vorig jaar een alternatieve actie: de ‘schrijfpakketten’. In 2020 werden in Gorssel, Epse en Joppe op die manier 68 brieven geschreven en 62 kaarten. De afdeling hoopt op minimaal eenzelfde aantal, maar méér is zeer welkom. Er zijn nog steeds erg veel mensen in allerlei landen die onrechtvaardig behandeld worden door hun overheid. Amnesty International probeert daar middels de schrijfacties verbetering in te brengen.
Ook dit jaar nodigt Amnesty geïnteresseerden uit om zelf, of in eigen kring, brieven te schrijven door gebruik te maken van een Schrijfpakket dat Amnesty maakte. Zo’n pakket bestaat uit een schrijfblok en pen, enkele voorbeeldbrieven en kaarten. De werkgroep Gorssel-Epse-Joppe roept de inwoners op om mee te doen. Wie zich tot uiterlijk 30 november aanmeldt, krijgt het pakket thuisbezorgd (evt. met toelichting/ instructie). De geschreven brieven en kaarten worden vervolgens opgehaald, waarna de werkgroep de ‘oogst’ naar Amnesty in Amsterdam stuurt. Iedereen kan zelf kiezen hoeveel brieven of kaarten hij of zij schrijft en voor wie.
Opgave o.v.v. naam, adres en telefoonnummer bij Gerrie Makkink, tel. 06-40545504 of e-mail g.makkink8@chello.nl en Dirk van Schie, tel. 06-53511195 of e-mail dirkvanschie53@gmail.com.. De pakketten worden in overleg in de eerste week van december bezorgd. Uiterlijk op 15 december worden de brieven en kaarten opgehaald.
Geïnteresseerden kunnen dit ook online doen via onderstaande website.


www.amnesty.nl/write-for-rights

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden