<p>Streektaaldocent en schrijver Joop Hekkelman. Foto: Willie Hekkelman-Berndsen</p>

Streektaaldocent en schrijver Joop Hekkelman. Foto: Willie Hekkelman-Berndsen

Dialectcursus ‘schrievm en laezn’ in Gorssel

GORSSEL - Joop Hekkelman uit Gorssel start begin volgend jaar met een nieuwe cursus dialect schrijven: hoe schrijf je de klanken die je hoort. Iedereen uit de gemeente Lochem en omgeving kan zich aanmelden. 

Hekkelman is al een aantal jaren actief als docent schrijven in de streektaal, onder meer bij Ecal (Erfgoedcentrum Achterhoek en Liemers). Uit de basiscursussen die hij in Gorssel gaf is in 2019 een ‘schrieversgroep’ onstaan die met zekere regelmaat samenkomt om elkaars werk te bespreken.
Aan bod tijdens de cursus komen onderwerpen als hoe schrijf je de verleden tijd en voltooid deelwoorden en nog veel meer. Kortom, waar je op moet letten bij het schrijven in streektaal. Deze kennismaking neemt slechts één dagdeel in beslag. Mensen met belangstelling voor de streektaal, op zoek zijn naar de regionale identiteit en zich willen verdiepen in de taal die daarbij hoort zullen zich zeker vermaken. Kom uit je schulp en doe mee. ‘Laot oe uutdaagn’.

Dialectstukskes
Joop Hekkelman schrijft en publiceert verhalen en neemt deel aan diverse streektaalfora. Onlangs verscheen een boekje met zijn wekelijkse ‘dialectstukskes’, getiteld ‘Iej mot toch wat’. Met illustraties van Ina Klomp.
Wie zich wil aanmelden voor de cursus of meer informatie wil kan mailen naar opverhaalmetjohan@gmail.com onder vermelding van naam, adres, woonplaats, telefoonnummer en emailadres. Exacte datum en tijd worden op een later moment in overleg vastgesteld. Meer informatie ook op onderstaande website.


joophekkelman.blogspot.com

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden