<p>Jos Israel is opnieuw lijsttrekker voor de PvdA Lochem. Foto: PR</p>

Jos Israel is opnieuw lijsttrekker voor de PvdA Lochem. Foto: PR

Jos Israel voert opnieuw Lochemse PvdA-lijst aan

LOCHEM - Jos Israel is volgend jaar weer lijsttrekker voor de PvdA in Lochem. Met Israel (Epse) op 1 en Martine Willems-Beijers (Lochem) op 2 heeft de partij gekozen voor twee ervaren politici bovenaan de lijst. Op plaats 3, 4 en 5 staan nieuwkomers: Jopke Kruyt (Gorssel), Henk Brouwer (Kring van Dorth) en Eline Schuttinga-van Holland (Lochem). 

De leden van de PvdA Lochem stelde afgelopen week hun kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2022 vast. Het is een diverse lijst geworden, met bekende en minder bekende namen, mannen en vrouwen met ervaring en nieuwkomers, wonend in de stad en in de dorpen.

Strijdbaar
Jos Israel noemt zijn herbenoeming als PvdA-lijsttrekker ‘een ontzettende eer’. “Samen gaan we strijdbaar de campagne in, want op 16 maart 2022 valt er echt iets te kiezen”, aldus Israel. Sinds 2018 is hij fractievoorzitter van de PvdA in de gemeenteraad. In die functie heeft hij laten zien inwoners te betrekken bij plannen die door de gemeente gemaakt worden. In de afgelopen jaren maakte Israel zich hard voor een belangrijk speerpunt van de PvdA: het bouwen van meer betaalbare woningen, zoals bij de nieuwbouwplannen van de Detmerskazerne in Eefde en bij de Bloemenkamp in Gorssel.
Onderwerpen die mensen direct raken zoals het opheffen van buslijn 56, het verhogen van de afvalstoffenheffing, de leefbaarheid van de kernen bewaken door te kijken of een supermarkt in Epse gerealiseerd kan worden, zijn allemaal zaken waar hij bovenop zit. Duurzaamheid is Israels vakgebied en ook daarvoor draagt hij plannen aan. Zo pleit hij voor het isoleren van (huur)woningen zodat de energierekening omlaag kan. Jos is een groot voorstander van energiecoöperaties; dicht bij huis energie opwekken en de opbrengsten daarvan ten goede laten komen aan de leden. “Mijn streven is om in een sterk polariserende maatschappij te zorgen dat we lokaal samen de schouders eronder zetten. Zo blijven we een sociale gemeenschap met een groot samenhorigheidsgevoel.” aldus Jos.

Kandidatenlijst PvdA
1. Jos Israel - Epse
2. Martine Willems-Beijers - Lochem
3. Jopke Kruyt - Gorssel
4. Henk Brouwer – Kring van Dorth
5. Eline Schuttinga-van Holland - Lochem
6. Ber van de Bor - Exel
7. Jan Harkink - Laren
8. Jop Gijzel – Lochem
9. Jos Hollander - Barchem
10. Joop den Uijl - Almen
11. Kees Sterrenburg - Lochem
12. Pieter Arts - Lochem
13. Wilma Heesen - Lochem
14. Marian Beuke - Lochem

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden