Foto: Gerreke van den Bosch
Politieke column

Column Willem Beekman: Dag Hennie

Beste Hennie,

Ruim vier jaar lang hebben wij elkaar wekelijks brieven geschreven in de Berkelbode. Ik heb het met plezier gedaan en vond het een leuke manier om met jou van gedachten te wisselen over wat ons bezighoudt. Jij hebt aangegeven dat je het na acht jaar in de Lochemse gemeenteraad genoeg vindt. De afgelopen jaren ben ik je gaan kennen als een betrokken man, waarbij jij je hebt ingezet voor een eenvoudige heldere gemeentelijke begroting en - zoals ook bij je vorige brief - met de jouw kenmerkende stijl: hou op met die praatfabriek, gewoon doen, oftewel, niet lullen maar poetsen!

Met bijna 65% was de opkomst bij de verkiezingen goed te noemen. Hennie, jij en de VVD gefeliciteerd met een goede uitslag: 15% meer kiezers dan in 2014 en behoud van de 4 zetels. Ook voor mij en GroenLinks was 21 maart een mooie avond. Zoals je weet ben ik herkozen voor de gemeenteraad en is ook mijn partij één van de winnaars geworden. GroenLinks kreeg zelfs 55% meer stemmen dan in 2014 en heeft nu ook 4 zetels in de Lochemse raad.

Toch vond ik de afgelopen periode echt spannend. Tijdens het flyeren op de Markt kreeg ik al wel veel vertrouwen in een goede afloop. Verrassend vaak hoorde ik in de gesprekjes dat mensen op mijn partij of op mij gingen stemmen. Maar toch, spannend bleef het tot het eind! Uiteindelijk kreeg ik ruim vierhonderd voorkeurstemmen. Dank aan iedereen die mij dit vertrouwen heeft gegeven.

Komende weken staan in het teken van overleg tussen de verschillende fracties over het nieuwe collegeprogramma. Als grootste partij heeft Gemeentebelangen hierbij het voortouw. Ik ben benieuwd welk college er komt. De vorige raadsperiode zaten onze fracties allebei in de oppositie, hopelijk wordt dat nu de coalitie. De inzet zal zijn: een rijke natuur, een schone duurzame economie en eerlijker delen. Ik blijf mij daar de komende vier jaar hard voor maken.

Ik wens jou en alle lezers het allerbeste. Hennie, veel succes met je ondernemingen. Maak ze duurzaam, gewoon doen!

Groene groet,

Willem

Meer berichten