De Nieuwjaarsuitzending wordt deels uitgezonden vanaf ‘het dak’ van de Oocon-silo in Lochem. Still uit het vooraankondigingsfilmpje
De Nieuwjaarsuitzending wordt deels uitgezonden vanaf ‘het dak’ van de Oocon-silo in Lochem. Still uit het vooraankondigingsfilmpje
VIDEO

Nieuwjaarsuitzending Allemaal1.TV op 8 januari

Algemeen

LOCHEM - Zaterdag 8 januari om 19.00 uur wensen we elkaar het beste voor het nieuwe jaar. In de speciale uitzending van Allemaal1.TV. Het belooft een bijzondere uitzending te worden. Deels uitgezonden vanaf ‘het dak’ van de Oocon-silo in Lochem. Het programma is een alternatief voor de nieuwjaarsreceptie van de gemeente. 

Uiteraard spreekt burgemeester Sebastiaan van ’t Erve zijn nieuwjaarswens uit. Het afgelopen jaar was in veel opzichten een bewogen jaar. Het coronavirus en de maatregelen hielden ons in de greep. Het was ook het jaar waarin A.L. Snijders overleed. De grootmeester van het Zeer Korte Verhaal en onze gemeenteschrijver. 

Ode aan A.L. Snijders
Met een ZKV luisterde A.L. Snijders 10 jaar lang de nieuwjaarsbijeenkomst op. Daarna kwam corona. Om hem te eren, zit in het programma een ode aan A.L. Snijders. Zijn weduwe, Ineke Swanevelt draagt voor uit zijn werk.

Er zijn unieke filmopnames te zien en jongeren dragen voor. Zij verdiepten zich de afgelopen weken in het werk van A.L. Snijders, en sloegen aan het schrijven. Onder de bezielende leiding van de Muzehof. De jongste schrijfster is 12 jaar.

Lochem rap en zorghelden
In 2021 maakte kunstenaar Miel Krutzmann een muurschildering op de silo van Oocon in Lochem, hij zal hierover vertellen. De schildering waarover hij ‘het meeste ooit’ werd geïnterviewd. Er is muziek van o.a. De Pioniers; de rappers van het nummer 0573. Er zijn gesprekken met drie helden uit ze zorg. En natuurlijk veel nieuwjaarswensen.

Nieuwjaarswens insturen
Verenigingen of maatschappelijke organisaties in de gemeente die iedereen de beste wensen willen doen, kunnen een videoboodschap insturen die voldoet aan: liggend beeld en maximaal 3 zinnen. Dit kan voor 6 januari 17.00 uur gemaild worden naar communicatie@lochem.nl.

Kijk ook op 8 januari 19.00 uur op het YouTube-kanaal van Allemaal1.TV.


www.allemaal1.tv

Vooraankondigingsfilmpje van de uitzending:


Advertenties doorgeplaatst vanuit Berkelbode