Zelf gaat Marjolijn Pezy ook meedoen. Foto: Arjen Dieperink
Zelf gaat Marjolijn Pezy ook meedoen. Foto: Arjen Dieperink

Marjolijn Pezy daagt iedereen uit voor de #7dagenwater challenge

Algemeen

LOCHEM - Marjolijn Pezy, JOGG-regisseur en Buurtsportcoach aangepast sporten, is enthousiast over de #7dagenwater challenge en daagt iedereen uit om mee te doen. De #7dagenwater challenge is van 10 juni tot en met 17 juni. 

Door Arjen Dieperink

Als JOGG-regisseur (Jongeren op gezond gewicht –JOGG) is zij werkzaam bij Stichting Welzijn Lochem. “Wij hebben Lochem aangemeld om mee te doen met de uitdaging om zeven dagen lang alleen water te drinken. Dus geen bier, wijn, frisdrank thee met suiker, frisdrank, sap, melk en koffie“, laat Marjolijn weten. Hierbij laat zij weten dat thee zonder suiker wel is toestaan. “Jongeren drinken veel frisdrank per dag. Uit onderzoek door de GGD Amsterdam bleek dat jongeren tussen de 12 en 17 jaar gemiddeld vijfentwintig suikerklontjes per dag consumeerden Dat is bijna het dubbelde van het dagelijkse advies. Water is derhalve een mooie en betere keuze. Je krijgt dan geen suiker, alcohol en cafeïne binnen”. 

Het idee om zeven dagen uitsluitend water te drinken is in 2018 ontstaan in Noord Veluwe, ondertussen doen er veertien gemeenten mee, waaronder Lochem. In 2021 kende de uitdaging 12.000 deelnemers. Lochem doet voor de eerste keer mee. “Ik heb de gemeente Lochem benaderd, Stichting Welzijn Lochem, scholen, instellingen, sportverenigingen en ga zo maar door. Allen gevraagd om met deze uitdaging mee te doen“, vertelt Marjolijn trots. Zelf gaat ze ook meedoen. 

Aanmelden kan via de site 7dagenwaterchallenge.nl. “Aanmelden kan voor groepen of individueel. Voor groepen van meer dan zes personen kan men tot 1 juni aanmelden en voor minder dag dan zes personen tot 6 juni. Bij aanmelding ontvangt men gratis een starterskit. Ondertussen hebben in Lochem 621 personen zich aangemeld. Ik verwacht de komende tijd nog veel meer. Ook enkele deelnemers van de Nationale Diabetisch Challenge in Lochem hebben zich aangemeld.” besluit Marjolijn Pezy.


www.7dagenwaterchallenge.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Berkelbode