Rondom Lochem zijn hoge stellages geplaatst met de aankondiging voor de 5 Keidagen in Lochem. Voorzitter Keidagen, Ger Jan Vorkink heet iedereen van harte welkom. (Foto: Arjen Dieperink)
Rondom Lochem zijn hoge stellages geplaatst met de aankondiging voor de 5 Keidagen in Lochem. Voorzitter Keidagen, Ger Jan Vorkink heet iedereen van harte welkom. (Foto: Arjen Dieperink) (Foto: Arjen Dieperink)

Lochem 5 dagen op z'n kop

Het is in het centrum van Lochem niet meer weg te denken, de nieuwe generaties weten niet beter. De woensdag voor Hemelvaartsdag barsten voor de 32e keer de Keidagen los.

Lochem - Op 19 april 1982 werd door enkele horeca-ondernemers de Stichting Horeca Gemeente Lochem opgericht onder voorzitterschap van de toen 40-jarige Eduard Besselink. In 1987 staken de stichting en de Lochemse Ondernemers Vereniging de koppen bij elkaar. Stichting Lochem Promotie werd een feit. Onder voorzitterschap van Ben Kleinsman werd het startschot gegeven voor de Keidagen. Zoals later in een lokale krant werd beschreven, was Ben Kleinsman de drijvende kracht, het kloppend hard en het gezicht van Stichting Lochem Promotie.

Na 25 jaar voorzitterschap en lichamelijke beperkingen, die fysiek hem moeilijk maakten, en hem uiteindelijk parten speelde, droeg hij in 2011 zijn voorzitterschapshamer over. Wel bleef hij aan als adviseur. Voormalig burgemeester Spekreijse beschreef hem: "Vernieuwend, ondernemend en inspirerend persoon, die graag klaarstaat met raad en daad. Door zijn eigenzinnigheid en vasthoudendheid weet hij veel te bereiken." Voor zijn inzet voor de stichting en meerderde andere bestuurs- en begeleidingsfuncties werd B.J.M.H. Kleinsman op 31 mei 2011 benoemd tot Lid in de Orde van Oranje- Nassau. De nieuwe voorzitter werd Ger Jan Vorkink. Hij is 55 jaar, werkzaam bij Achmea / I select, en afkomstig uit Goor. Voor het voortgezet onderwijs ging naar de Rijksscholen gemeenschap, thans Staring College, in Lochem en leerde zijn vrouw Joke kennen.

Ger Jan Vorkink: "Mijn schoonouders hadden hun delicatessezaak op de kleine markt en hielpen tijdens de Keidagen in de feesttent. Rond de tijd dat Bennie Kleinsman zijn voorzitterschap wou overdragen meldde ik mij aan voor een bestuursfunctie. Kort daarna vroeg men mij voor het voorzitterschap." Het bestuur bestaat behalve uit Ger Jan Vorkink, Femke Willems, Katelijne Pijnenborg, Garton Eggink, Peter Karssenberg, Barber van Leeuwen en Bennie Sieverink. Vorkink: "Behalve 7 bestuursleden telt de organisatie 120 vrijwilligers."

Meer berichten