Bruidspaar Sligman
Bruidspaar Sligman (Foto: Marjan Noteboom)

Diamanten bruidspaar Sligman

Lochem - Zestig jaar geleden, op 9 mei 1958 zijn Reint en Reintje Sligman met elkaar in het huwelijksbootje getreden. Het jonge stel had elkaar leren kennen op de kermis in Geesteren waar Reintje woonde en werkte.

Na 4,5 jaar verkering te hebben gehad werd het ja-woord gegeven. “We hebben drie kinderen gekregen waarvan er helaas één is overleden daarnaast hebben we twee kleinkinderen”, vertelt Reintje zichtbaar trots.

Reint woonde in Klein Dochteren en werkte bij de Greef waardoor zij 49 jaar in Klein Dochteren hebben gewoond. Momenteel wonen Reint en Reintje in Lochem aan de Dillenburg.

Twee weken geleden werd het bruidspaar gehuldigd voor hun 50-jarig lidmaatschap van de dansgroep in Barchem. Een hobby die het echtpaar veel voldoening en plezier gaf en waar zij nog steeds zichtbaar van genieten wanneer zij erover vertellen. Naast het dansen houden zij beiden ook van klootschieten dat zij overigens ook in verenigingsverband spelen. Naast deze gezamenlijke liefhebberijen kan Reint zich uren vermaken met het maken van miniatuurwagentjes en houdt Reintje van handwerken en tuinieren.

Woensdag werd deze diamanten mijlpaal gevierd met familie, vrienden en bekenden onder de wieken van de Zwiepse Molen in Zwiep. Ook burgemeester van ’t Erve uit Lochem kwam persoonlijk langs om het 60-jarig bruidspaar namens de gemeente Lochem van harte te feliciteren. Als een volleerd entertainer wist hij samen met de aanwezigen “lang zullen ze leven’ ten gehore te brengen. Hierna nam van ’t Erve ruimschoots de tijd om samen met het bruidspaar terug te kijken op hun 60- jarig huwelijk.

Meer berichten