Foto: PAX Kinderhulp

Vakantieouders gezocht voor kansarme kinderen

Zutphen - Pax Kinderhulp zoekt in de regio Achterhoek gastgezinnen die in de periode van 14 juli tot en met 3 augustus een Berlijns kind een onvergetelijke vakantie willen geven. Het gaat om kinderen van 5 tot en met 12 jaar die vanwege problemen van vooral sociaaleconomische aard geen normaal gezinsleven kennen.

Mensen die er sociaaleconomisch slecht voorstaan, hebben te maken met werkloosheid en sociale vereenzaming, wat vaak gepaard gaat met armoede en weinig toekomstperspectief.

Kinderen zijn hier vaak de dupe van en groeien op in onzekerheid zonder de liefde en aandacht waar ieder kind recht op heeft.

Een vakantie kan voor een Berlijns kind een lichtpuntje betekenen in het grijze bestaan van alledag. De waarde van drie weken huiselijke gezelligheid, aandacht, geduld en liefde, laat zich vooral uitdrukken in ‘bagage voor later’. De mogelijkheid bestaat de kinderen vaker uit te nodigen en een langdurige band op te bouwen.

Belangstellenden

Belangstellenden kunnen bellen met 06-47643848 Anne-Marie Bröker of Hanny Prinzen 06-53144935, zodat een afspraak gemaakt kan worden voor een vrijblijvend informatief bezoek.

Voor verdere informatie: www.paxkinderhulp.nl.

Meer berichten