Het Barchems Feest bestaat onder meer uit versierde straten, een seniorenmiddag, spelshow, optocht, volksspelen en frühschoppen. Foto: PR
Het Barchems Feest bestaat onder meer uit versierde straten, een seniorenmiddag, spelshow, optocht, volksspelen en frühschoppen. Foto: PR

Barchems Feest 2022: ‘We mogen weer!’

Algemeen

BARCHEM – Na twee jaar coronastilte gaat men in Barchem volgende week weer helemaal ‘los’ met een groots Barchems Feest, met onder meer versierde straten, seniorenmiddag, spelshow, optocht, volksspelen en frühschoppen.

Door Jan Hendriksen

Vrijdag 19 augustus start Vereniging Contact Barchem om 19.00 uur met de kaartverkoop voor de spelshow op donderdag 25 augustus en de feestavond op vrijdag 26 augustus. Zaterdag 20 augustus gaan diverse bewoners van de straten in Barchem en Zwiep weer de traditionele straatversiering opbouwen. Men kan volgende week de hele week komen genieten van het prachtig versierde dorp. Elke straat heeft een eigen thema. Vooral na zonsondergang een aanrader om de straten te bezichtigen. 

Zondag 21 augustus om 10.00 uur vindt de traditionele openlucht kerkdienst op het Dorpsplein plaats. Donderdag 25 augustus om 14.00 uur vindt de seniorenmiddag in dorpshuis ’t Onderschoer plaats met een optreden van het Brook Duo uit Markelo. De kosten voor deze middag zijn tien euro per persoon die men kan betalen bij entree op donderdagmiddag. Opgeven moet wel en kan tot en met 19 augustus op formulieren die bij ’t Onderschoer en Het Station liggen of bij Gerry te Walvaart: gerry@tewalvaart.nl, 0573 441785 of 06 - 335 084 38.

‘s Avonds vindt er vanaf 20.00 er een spetterende spelshow in ‘t Onderschoer plaats. Vrijdag 26 augustus wordt het Barchems Feest om 14.00 uur geopend met de kermis met attracties en lekkers voor alle leeftijden. De vrijdagavond staat in het teken van de muziek met een optreden van Steam Sister in ’t Onderschoer. Zaal open 20.30 uur.

Optocht
De reveille blazers zijn inmiddels alweer aan het oefenen en komen zaterdag 27 augustus om 7.00 uur de Barchemers wakker maken, zodat men niks mist. Want zaterdag 27 augustus vindt om 11.30 uur de start van de optocht plaats. Dankzij de inzet van enthousiaste van straat- en buurtverenigingen en vriendengroepen kan men in Barchem, in tegenstelling tot Ruurlo en Borculo, dit jaar wel een volwaardige optocht presenteren met wagens, loopgroepen en muziekgroepen. Om 15.00 uur start 27 augustus op het Dorpsplein het traditionele vogelschieten en uiteraard is ook de kermis weer open. Als de vogels gevlogen zijn speelt op het Dorpsplein de band Free Willy.

Frühschoppen
Nieuw dit jaar is dat er op zondag 28 augustus er Frühschoppen plaatsvindt. Alle vroege vogels zijn vanaf 11.00 uur welkom voor een eitje en een biertje op het Dorpsplein.

Dit jaar voor het eerst Frühshoppen met vers gebakken eieren tijdens het Barchems Feest. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit Berkelbode