Daan Pardijs en de 7-jarige Jayden met de laatste pakjes stroopwafels. Foto: Arjen Dieperink

Daan Pardijs en de 7-jarige Jayden met de laatste pakjes stroopwafels. Foto: Arjen Dieperink

Arjen Dieperink

Scouting Witte Wieven verkoopt al 50 jaar stroopwafels

Maatschappij

LOCHEM – Scouting de Witte Wieven Lochem bestaat al meer dan 55 jaar. De activiteiten van de scoutingleden vinden normaal gesproken plaats in het clubhuis aan de Vordenseweg 9 in Lochem. Maar afgelopen vrijdag en zaterdag waren de activiteiten van de scouts verplaatst naar hoek Koedijk/Larenseweg voor de jaarlijks stroopwafelactie. 

Door Arjen Dieperink

In de garage van een van de bestuursleden zit Daan Pardijs. Binnen handbereik staan stapels dozen, ieder goed voor 15 pakken stroopwafels. De voornamen van de scouts staan er op. “Het wachten is op de kinderen. Gisteren (vrijdag – AD) is de huis-aan-huis verkoop van de stroopwafels zeer goed verlopen. Het stapeltje achter mij wordt vandaag nog gedaan”, nauwelijks is Daan uitgesproken of de 7-jarige Jayden komt aanlopen. Hij zit sinds een jaar bij Scouting de Witte Wieven. “Ik zat vroeger ook bij scouting De Witte Wieven en nu mijn zoon”, laat moeder Anita weten. 

Een bezoeker komt binnen lopen. Direct wordt haar een kop koffie aangeboden en Jayden maakt van de gelegenheid gebruik om zijn eerste pak stroopwafels te verkopen. Kort daarna vertrekt hij met zijn moeder naar de wijk die Daan heeft opgegeven voor de verkoop. 

“Ik zit zelf dertig jaar bij Scouting De Witte Wieven, en al die jaren verkopen wij de stroopwafels om zo geld bij elkaar te krijgen voor de vereniging”, laat Daan weten. Even wordt er naar een ander bestuurslid gebeld en is het stil. 

“Nou, het is een jubileum, wij kopen dit jaar precies 50 jaar stroopwafels.”, laat hij met gepaste trots weten. Enkele uren later zijn de in totaal 900 pakken verkocht.


www.scoutingdewittewieven.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant