Amy Winehouse’s muziek herleeft in Lochem

Muziek

LOCHEM - In Schouwburg Lochem herleeft op zaterdag 14 januari de muziek van de legendarische Britse zangeres Amy Winehouse. Om 20 uur betreedt de tienkoppige tributeband Amy’s Legacy het podium. Tijdens deze try-out brengt de band een ode aan het leven en de muziek van de veel te vroeg overleden zangeres. Ze komen allemaal voorbij, de wereldhits Rehab, Back tot Black en Valerie. Met dat laatste nummer domineerde Winehouse in 2008 maar liefst vier weken lang met een nr. 1 positie de Nederlandse single top 100. 

De band Amy’s Legacy is een bonte mix van muzikanten en zangeressen. Wat ze met elkaar gemeen hebben is de passie voor de muziek van Winehouse. De Britse zangeres evenaren is bijna onmogelijk, zegt de Lochemse leadzangeres Susanne Abrahams: ‘Haar sound is zo uniek, dat ik die verwachting niet kan en ook niet wil scheppen. Wij zijn geen Amy en doen geen Amy, wij brengen haar liedjes zo authentiek mogelijk. Tijdens de show nemen we je mee in de muziek en het leven van Amy. En dat is zo tof om te doen. We zijn er trots op dat we na lang repeteren eindelijk live op het podium mogen.’

Vrienden van Schouwburg
Het concert wordt met hulp van de schouwburg georganiseerd door de Vrienden Stichting. Bestuursvoorzitter Joska Groen zegt: ‘Het leek ons leuk om naast de activiteiten die we normaal organiseren eens wat anders te doen. Die gelegenheid diende zich aan toen de voorstelling van 14 januari uitviel. Ons medebestuurslid Susanne Abrahams is leading lady van Amy’s Legacy. Zelf werden we wel erg enthousiast van het idee om een concert te organiseren. Het team van de schouwburg gelukkig ook. Naast een leuke activiteit hopen we zo ook onze vriendenstichting meer onder de aandacht te brengen. We zijn er immers om de schouwburg te ondersteunen. We hebben de toegangsprijs zo laag mogelijk gehouden om de drempel te verlagen en onze Vrienden ontvangen een extra korting. Even los van dat alles…. het is natuurlijk ook fantastisch dat de muziek van Amy Winehouse weer eens live te horen is.”
Amy’s Legacy: A Tribute to Amy Winehouse begint om 20.00 uur. Kaarten zijn te koop via de website van de schouwburg en aan de kassa. De prijzen variëren van 6 euro voor jongeren tot 17,50 euro per persoon.


www.schouwburglochem.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant