Coby Wiltink, nieuwe fractievoorzitter CDA Lochem
Coby Wiltink, nieuwe fractievoorzitter CDA Lochem (Foto: Joost Wiltink)

Nieuwe fractievoorzitter CDA Lochem

Lochem - Tijdens de eerste strategiedag na de gemeenteraadsverkiezingen heeft de CDA-fractie unaniem Coby Wiltink- Roeterdink tot haar nieuwe fractievoorzitter gekozen. Zij was al waarnemend fractievoorzitter sinds het vertrek van Pieter Bas ter Maat die kort na de verkiezingen zijn functie neerlegde.

Coby Wiltink maakt sinds 2014 deel uit van de CDA fractie en vertegenwoordigt haar partij sinds die tijd in de gemeenteraad. Coby Wiltink (54 jaar) is geboren en getogen in Gorssel, woont intussen al ruim dertig jaar in Almen, is getrouwd en moeder van drie zoons. In het dagelijks leven beheert zij hun minicamping “De Vetweide” in Almen. Coby Wiltink is in vele besturen als voorzitter of secretaris actief geweest, van ouderraad tot ondernemersverenigingen waardoor ze een bekend gezicht is voor veel inwoners in de gemeente Lochem.

Op de vraag of er veel gaat veranderen en wat we van haar kunnen verwachten antwoordt Coby Wiltink: “Tijdens de strategiedag op 25 mei hebben we de koers voor de komende vier jaar bepaald. Het roer gaat zeker niet radicaal om, maar ik wil wel andere accenten leggen. Zo willen we onze inwoners nog nadrukkelijker gaan betrekken bij het bepalen van onze standpunten. Daarnaast wil ik zelf de nadruk leggen op onze volksvertegenwoordigende rol en in de Raad meer sturen op hoofdlijnen. Samen met de fractie wil ik werken aan een gemeente Lochem waar mensen elkaar weten te vinden en niet langs elkaar heen leven. Iedereen telt mee en wordt gestimuleerd om binnen zijn of haar mogelijkheden actief deel te nemen in de lokale samenleving. Ik ben nieuwsgierig naar wat er speelt en leeft in de samenleving. Daarom vind ik het ook belangrijk dat wij als fractie makkelijk benaderbaar zijn voor alle inwoners. Het is mijn voornemen om als fractie naar buiten gericht te zijn en de inbreng van de inwoners, bedrijven en maatschappelijke organisaties naar binnen te halen. Samen met de fractieondersteuners staat er een sterk team waarmee we de komende vier jaar nadrukkelijk onze stem in de gemeenteraad zullen laten horen.”

Meer berichten