Ondanks zijn verlangen naar Curaçao vond Norbert Klosters het toch moeilijk om na 25 jaar afscheid te nemen van zijn zaak en geboortedorp. (foto Gerreke van den Bosch)
Ondanks zijn verlangen naar Curaçao vond Norbert Klosters het toch moeilijk om na 25 jaar afscheid te nemen van zijn zaak en geboortedorp. (foto Gerreke van den Bosch) (Foto: )

Wijnkopers slaan vleugels uit

Eigenaren van Wijnkooperij Klosters in Gorssel Norbert Klosters en Hilde van Ulden kiezen het ruime sop. Ze volgen hun hart en vertrekken naar Curaçao.

Gorssel – Vorige week hield Norbert (51) uitverkoop terwijl Hilde al hoog en droog op Curaçao zat om daar de zaakjes te regelen. ,,Hilde heeft per 1 juni onze 'Winebar Joy' in Willemstad geopend. Het zit midden in het centrum aan de Loostraat 1. Vroeger was dat een beruchte buurt maar gelukkig is het nu helemaal uit het slop getrokken. Alles is de afgelopen periode veel sneller gegaan dan we hadden verwacht. Veel klanten en dorpbewoners zijn langs gekomen om mij de hand te schudden. Ze vinden het stoer en leuk wat wij doen. Ons motto is 'Live your dream and don't be sorry.' Veel mensen vergeten dat nog wel eens, bang als ze zijn voor verandering. Angst is een slechte raadgever'', vindt Klosters.


De wijnhandelaar vond dat hij na 25 jaar de Wijnkooperij gedraaid te hebben, wel toe was een nieuwe uitdaging. ,,Daar krijg ik nieuwe energie door. Het leven op Curaçao is heel anders. Ik houd van de plek. Ik heb er een jaar gezeten tijdens mijn marinetijd en ga elk jaar weer terug voor vakantie. Ik kan wel zeggen dat ik daar meer vrienden heb dan hier. Ik denk niet dat het onze laatste stop zal zijn trouwens. Ik vermoed dat we over 5 jaar wel weer verder zullen trekken alhoewel de andere Nederlanders daar zeggen dat als je er eenmaal woont, je er niet meer weg wilt. Het eiland heeft iets magisch en je leeft altijd in de zon. Dat vind ik heerlijk: ik vind sneeuw en regen namelijk niet leuk", zegt Norbert terwijl hij zijn neus optrekt.
Het stel heeft goed nagedacht over hun emigratie naar het paradijselijke eiland in de zuidelijke Caraïbische Zee. ,,We handelen de laatste zes jaar al met een restaurant op Curaçao. De restauranthouder is een goede vriend van ons. Hij vroeg ons om een wijnbar op te zetten. Toen dit pand, dat van mijn moeder is, te koop kwam te staan heeft dat onze plannen versneld. Hilde richt zich op Joy en ik ga zeil- en snorkeltochten op touw zetten met een barbecue op het strand en natuurlijk een wijnproeverij. Ik volg mijn passie want ik heb varen altijd heel mooi gevonden. Heb het 6 jaar gedaan. Ik wil graag mijn vrijheid weer terug en heb daarom een zeilboot gekocht."


Ondanks dat Norbert en Hilde alles achter zich laten, hoeven hun klanten niet te wanhopen want het Gorssels Kaashuis neemt de wijnen over. ,,Het concept gaat dus over in andere handen. Ook het Gorssels Geheim blijft bestaan. Ik heb er geen spijt van maar ik vind het wel zwaar om na 25 jaar op te stappen want ik ben geboren en getogen Gorsselnaar. Ik ben ook trots op alle veren die ik in mijn kont gestoken kreeg over onze wijnen en adviezen."

Gerreke van den Bosch
Meer berichten