Enkele vrijwilligers van Lonely Lochem, v.l.n.r. Emma Amtink (secretaris), Gerben te Hennepe (oprichter en voorzitter), Harmien Hulshof, Floor Enzerink (penningmeester), Gerry Ulfman (bestuurslid), Johan Helsloot en Hetty Herrebrugh.  (Foto: Arjen Dieperink)
Enkele vrijwilligers van Lonely Lochem, v.l.n.r. Emma Amtink (secretaris), Gerben te Hennepe (oprichter en voorzitter), Harmien Hulshof, Floor Enzerink (penningmeester), Gerry Ulfman (bestuurslid), Johan Helsloot en Hetty Herrebrugh. (Foto: Arjen Dieperink) (Foto: )

Lonely Lochem: tegen eenzaamheid

Zelf was Gerben te Hennepe ook eenzaam toen hij op 7 december 2011 het initiatief nam om vereenzaming tegen te gaan. De toen 25 jarige te Hennepe zat zelf ook vanaf zijn 18de tot zijn 20ste jaar in de eenzaamheid. Gerben te Hennepe zocht een uitweg die hij vond in zijn particuliere initiatief om mensen met eenzaamheid bij elkaar te brengen.

Lochem - Te Hennepe: "Eenzaamheid trekt door alle sociale lagen van de bevolking heen. Geen leeftijd wordt hierbij overgeslagen. Daarom heb ik in 2011 het initiatief genomen om vereenzaming tegen te gaan. Uiteraard heb ik niet de illusie dat ik iedereen die kampt met eenzaamheid kan helpen. " Op 24 december 2015 werd de stichting Lonely Lochem opgericht. Het huidige bestuur bestaat uit de 32-jarige, Gerben te Hennepe (voorzitter), Emma Amtink (secretaris), Floor Enzerink (penningmeester), Gerry Ulfman en Leonie Modderkolk. Maar wat men verstaat onder eenzaamheid verwoord Te Hennepe als "Wat iemand ervaart, het sociale isolement is niet te peilen. Je kunt vaak de poppetjes om iemand die zich eenzaam vindt tellen. Eenzaamheid kan ook binnen een huwelijk of vriendschap plaatsvinden. Iedereen vanaf 18 jaar tot 65 jaar is bij ons van harte welkom. Vanaf 65 jaar en ouder kan men bijvoorbeeld ook terecht bij het verzorgingshuis Gudula (Zorggroep Sintmaarten), verzorgingshuis de Hoge Weide (Stichting Zorgcombinatie Marga Klompe) of bij de Hooiplukker (Protestantegemeente Lochem). Ook personen met een verstandelijke beperking kunnen beter bij hun organisatie aankloppen." Lonely Lochem krijgt meer bekendheid door onder andere huisartsen, flyers, Stichting Welzijn Lochem, gemeente Lochem, gebidsteam, Het Plein en andere organisaties en instellingen. Meer personen weten de Lonely Lochem te vinden aan de Groene Kruisstraat 4 in Lochem. Te Hennepe: " Opvallend is dat ten tijde dat de dagen korter worden en rond de feestdagen het aantal bezoekers op onze wekelijkse bijeenkomsten stijgt. Het aantal jongeren tussen de 20 en 30 jaar dat bij ons aanmeldt groeit. Wij werken nauw samen met de Stichting Welzijn Lochem. Vandaar uit krijgen we ook veel steun. Iedereen is bij ons gelijk en dient zich gelijk thuis te voelen en in de groep te worden opgenomen. Zo is de koffie en thee altijd gratis en zijn de andere drankjes tegen inkoopprijs. Tevens kun je er mee eten voor €3,- . Onze vaste kok, Frank Beltman, zorgt voor een gezonde en warme maaltijd" . Elke week organiseert men op donderdag een inloopmiddag va 16.00 uur tot 17.45 uur en van 19.30 uur tot 22.00 uur. Vanaf 18.00uur tot 19.30 uur kan men gezamenlijk de maaltijd nuttigen.

Arjen Dieperink
Meer berichten