Night Flight
Night Flight (Foto: BVM)

Almens Feest 2018 in de startblokken

ALMEN – Een van de hoogtepunten van het Almens feest is dit jaar de vrijdagavond met een Tiroler Party waaraan nationale en internationale artiesten hun medewerking zullen verlenen.

De Tiroleravond Bier und Weinfest is een avondvullend programma met onder andere de Geschwister David, Die Limburger Buben en Andreas Hastreiter. Presentatie van deze avond is in handen van Wijbrand van der Sande, bekend van 'Spiel mir einer!' De entree voor deze avond is € 10,00. Alles vanaf 20:00 uur in de tent op het feestterrein aan de Dorpsstraat.

Op vrijdagochtend 15 juni begint men al met de spelletjes voor de schoolkinderen op de Julianaschool. In de middag laat men zich weer verrassen door de mooie uitbeeldingen in de optocht voor de schooljeugd, gevolgd door de stoelendans, begeleid door muziekvereniging Juliana. De optocht vertrekt om 13:45 uur vanaf het Dorpsplein.

Vrijdagmiddag is er vanaf 16:30 uur het Almense Bedrijvenuurtje. De Almense ondernemers worden door “de Kenions” opnieuw gevraagd een eigen Top5 in te sturen. De beste (feest)nummers worden tijdens het Bedrijvenuurtje gedraaid.

Zaterdagochtend 16 juni beginnen we om 10:00 uur met het vogelschieten. Het eerst schot wordt gelost door Schutterskoning Erik ten Have II. Gestreden wordt om de titel Schutterskoning(in) 2018.

De jeugd (voortgezet onderweg t/m 17 jaar) kan vanaf 10:30 uur kruisboogschieten om de titel in deze categorie.

De huldiging van beide kersverse koning(en) of koningin(nen) door de wethouder Eric-Jan de Haan is aansluitend, tijdens de lunch in de feesttent . Want vanaf 12:30 uur genieten we met elkaar van het lunchbuffet. Kaarten hiervoor kunnen op vrijdag gekocht worden. Tijdens de lunch zal ook de ook de winnaar van de straatversiering 2018 bekend worden gemaakt.

Om 14:00 uur start men met de jeugdzeskamp voor de kinderen van de basisschool en de zeskamp voor de jongeren en volwassen georganiseerd door de jeugdcommissie. Dit gaat weer een sportieve en gezellige middag worden. Het geheel wordt muzikaal opgevrolijkt door een optreden van de “De Nøhlzakken.”

De zaterdagavond start met de optocht en de gekostumeerde stoelendans. We hopen dat veel deelnemers zich aanmelden met verrassende en hilarische vertoningen. De Oranjevereniging verwacht ook dit jaar weer veel originaliteit, humor en enthousiasme te zien. Het geheel wordt afgesloten met de traditionele stoelendans onder leiding van muziekvereniging Juliana.

Voor de avond staat de topformatie “Bandje Speciaal” op het programma. De mannen van Bandje Speciaal zijn niet meer weg te denken uit het Nederlandse feestcircuit. Met een sneltreinvaart razen alle hits van vroeger en nu voorbij.

Wegens groot succes afgelopen jaar, op herhaling: Frühshoppen met gezellige muziek van de Egerländer “Bargkapel” op zondagochtend 18 juni beginnen we om 11:00 uur. Deze kapel staat garant voor kwaliteitsmuziek en een geweldige ‘stimmung’. De biertafels staan klaar om de sfeer helemaal top te maken.

Voor de zondagmiddag is als afsluiting een ware topband gecontracteerd: ‘The Night Flight.’ Deze band zorgt met een 9-koppige bezetting voor een onvergetelijke ervaring. Het is dé feestband van dit moment, vol passie en enthousiasme. De energie die The Night Flight meeneemt werkt aanstekelijk. Pop, Dance/Club, Rock, Soul en Disco worden samengesmolten tot een sensationele show.

Tijdens alle dagen zijn er weer diverse kermisattracties en ook zijn er weer mogelijkheden om de inwendige mens te versterken. De entree is op alle dagen gratis, behalve bij de lunch op zaterdag en de eerder genoemde Tiroler Party.

Tenslotte hoopt het bestuur dat een ieder de straten en/of pleinen versiert zodat Almen er feestelijk uitziet. In 2017 heeft De Hof de prijs voor de mooist straatversiering in de wacht gesleept. Wie volgt dit jaar? Het Oranjebestuur wenst een ieder heel veel plezier op het Almens Feest 2018!

Meer informatie is te vinden op: www.oranjeverenigingalmen.nl.


Programma Almens Feest 2018

Meer berichten