Energieconciërges van Lochem Energiehelpen graag. Foto: PR
Energieconciërges van Lochem Energiehelpen graag. Foto: PR

Energietoeslag 2022 kan nog tot 31 mei aangevraagd worden

Algemeen

LOCHEM - Mensen met AOW en een klein pensioen hebben ook recht op energietoeslag. Het blijkt dat met name deze groep mensen dat nog lang niet allemaal gedaan heeft. Voor 2022 kan het nog tot 31 mei 2023. In 2022 was de energietoeslag 1300 euro. Geld dat zo mogelijk goed gebruikt kan worden voor de verduurzaming van het huis.

Energieconciërges van LochemEnergie komen bij mensen thuis voor de energieactie Energierekening onbetaalbaar van de gemeente Lochem. Ze geven voor die actie gratis uitleg over de energienota en hoe mensen het best energie kunnen besparen. Zij hebben daarvoor gratis energiebesparende producten ter beschikking, die ze ook direct installeren of aanbrengen. En vaak kan er ook een huishoudelijk apparaat vervangen worden, of er kan iets met zonnepanelen of isolatie. Als er vragen zijn over de energietoeslag, weten zij wie in aanmerking komt en kunnen ze helpen bij de aanvraag.

Snel praktische hulp nodig?
Er zijn op dit moment 7 energieconciërges actief in de gemeente, dus er kan snel een afspraak gemaakt worden. Mail naar hulp@energierekeningonbetaalbaar.nl of bel naar 06 11 22 06 92.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Berkelbode