Voorzitter Arjan Wanschers van SVBV en bestuurslid Eddy Brinkman van de Barchemse 4Daagse te midden van de mensen van het O-team in de nieuwe jassen. Foto: Jan Beumer
Voorzitter Arjan Wanschers van SVBV en bestuurslid Eddy Brinkman van de Barchemse 4Daagse te midden van de mensen van het O-team in de nieuwe jassen. Foto: Jan Beumer Jan

Barchemse 4Daagse schenkt O-team van SVBV 500 euro

Algemeen

BARCHEM – Over vier weken staat van donderdag 29 juni tot en met zondag 2 juli alweer de zestiende editie van de Barchemse wandelvierdaagse op het programma. Op maandag 29 mei hadden zich inmiddels al 660 deelnemers via de voorinschrijving voor de vierdaagse aangemeld: 403 vrouwen en 257 mannen. Dit jaar heeft men evenals vorig jaar weer de keuze uit vijf wandelafstanden: vijftien, twintig, dertig, veertig en vijftig kilometer.

Door Jan Hendriksen

Tot en met zondag 25 juni kan men zich middels www.barchemse4daagse.nl inschrijven voor de vierdaagse. De kosten bedragen 35 euro per inschrijving, en voor leden van de wandelbond 32,50 euro. Parkeren (auto/motor of fiets/bromfiets) voor de deelnemers is gratis op de parkeerterreinen. 

Voor maximaal honderd lastminute inschrijvingen is er op woensdag 28 juni tussen 17.00 en 19.00 uur bij het startbureau in Dorpshuis ’t Onderschoer in Barchem de gelegenheid om zich alsnog in te schrijven onder de voorwaarde dat het maximale aantal deelnemers van 1200 inschrijvingen nog niet is bereikt.

Jaarlijks zet de Stichting Barchemse 4Daagse een organisatie in het zonnetje die (financiële) steun en aandacht verdient. Dit jaar is de Barchemse voetbalvereniging SVBV de gelukkige. En wel een speciaal team binnen SVBV: het onderhoudsteam, kortweg O-team. SVBV ontving een waardecheque van vijfhonderd euro. 

Dit team van vrijwilligers komt elke vrijdagmiddag bij elkaar en zorgt dat het sportcomplex voortdurend in topconditie verkeert, zodat alle (andere) teams er onbezorgd sportief gebruik van kunnen maken. SVBV gebruikte het geschonken geld voor de aanschaf van nieuwe jassen voor het O-team, zodat ze ‘door weer en wind’ hun goede werk kunnen blijven doen.

Op 4 april 1948 zag Sport Vereniging Barchem Vooruit, kortweg SVBV, het levenslicht. Bijna 75 jaar later, op 31 maart en 1 april 2023, vierde de Barchemse voetbalvereniging deze verjaardag met een feestelijk jubileumweekend. 

“Een mooie gelegenheid om aan SVBV kenbaar te maken dat de voetbalvereniging dit jaar het goede doel is van de Barchemse 4Daagse. Waar het bij sponsoring vaak te doen is om naamsbekendheid – op voetbalshirts of langs de lijn – in ruil voor geld, hadden we bij de Barchemse 4Daagse een andere gedachte. Graag willen we mensen ondersteunen die niet ‘in the picture’ staan, maar die wel onmisbaar zijn voor de dagelijkse activiteiten voor de vereniging. Toen was de link met het O-team al snel gelegd”, zo verklaart voorzitter Henk Luesink van de Stichting Barchemse4Daagse. 

Inmiddels zijn de jassen voor het O-team besteld aan SVBV overhandigd. Voorzitter Arjan Wanschers van SVBV en de vrijwilligers van het O-team zijn zeer verheugd met de nieuwe jassen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Berkelbode