Samen vissen met de bewoners. Foto: PR
Samen vissen met de bewoners. Foto: PR

Samen vissen met bewoners van Gudula Lochem

Algemeen

LOCHEM - Op 6 juni gaat Samen Vissen Coach Rob van hengelsportvereniging HSV de Brasem samen vissen met bewoners van Gudula in Lochem. Vissen is een fantastische manier om deze mensen weer in contact te brengen met de natuur.

Vissen is voor bewoners van zorgcentra een unieke ervaring. Een kwart van de bewoners komt niet meer buiten omdat ze dat zelf niet meer kunnen of omdat er geen begeleiding voor is. Uit onderzoek blijkt dat juist voor deze kwetsbare groep contact met de natuur positief bijdraagt aan hun gezondheid en welzijn. Tijdens het visuitje komen deze mensen, met een hengel in de hand, dan ook letterlijk in verbinding met de natuur.

Samen Vissen zorgt ervoor dat de deelnemers een dagdeel kunnen vissen met vrijwilligers van de lokale hengelsportvereniging. Hierdoor wordt het vissen voor hen weer toegankelijk en kunnen zij regelmatig genieten van een dagje buiten. Dat levert gezellige dagen op vol vrolijkheid en vaak mooie herinneringen aan vroeger. Tijdens het visuitje zorgen de vrijwilligers van de hengelsportvereniging voor hengels, aas, voer en ‘vistechnische’ begeleiding tijdens het vissen. De begeleiders van het zorgcentrum brengen de deelnemers naar de waterkant en zorgen voor stoelen, een hapje en een drankje en zorgbegeleiding.

Over het Samen VISsen programma
Samen Vissen is een initiatief van Sportvisserij Nederland, federaties en hengelsportverenigingen in samenwerking met het Instituut voor Natuureducatie (IVN). Met Samen Vissen worden zorgcentra in contact gebracht met de lokale hengelsportvereniging, zodat zij onderling een visuitje voor de bewoners kunnen organiseren, geheel gratis. Meer informatie? Kijk op www.samenvissen.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Berkelbode