Het geluid van ronkende motoren en brullende uitlaten laten de harten van de vele duizenden bezoekers sneller kloppen.
Het geluid van ronkende motoren en brullende uitlaten laten de harten van de vele duizenden bezoekers sneller kloppen. (Foto: Jorrit van de Kolk)

35e Tractorpulling Lochem krijgt groter winkelplein

Lochem is op zaterdag 4 augustus de place to be voor liefhebbers van tractoren, turbinemotoren, powertrucks en andere grootse machines. De officiële Grand National Truck- en Tractorpulling wedstrijd wordt dan gehouden.

Lochem - Om 15.00 wordt het startschot gegeven van deze speciale 35ste editie en onder de reuzenparasol gaat het feest tot in de kleine uurtjes door. De gratis toegankelijke afterparty sluit af met een DJ-show.

Het geluid van ronkende motoren en brullende uitlaten laten de harten van de vele duizenden bezoekers sneller kloppen. Er is van alles te doen, zien en proeven op het terrein. Volgens de organisatie is het daarmee een geslaagd dagje uit voor het hele gezin. Er zijn campings, hotels en B&B’s op loopafstand van het terrein waar je kunt overnachten.

De organisatie is al maanden in volle gang. Een van de organisatoren, Tom Esselink, vertelt: "Het wordt steeds ingewikkelder om een vergunning aan te vragen. Gelukkig hebben we specialisten die ons daarin ondersteunen." Daarnaast veranderen er dit jaar een aantal dingen. "Er zijn geen winkelstraten meer, maar een groter opgezet winkelplein. Ook worden de thuisrijders meer betrokken bij het geheel."

tractorpullinglochem.nl

Meer berichten