Bestuurslid Joop Hekkelman zal een presentatie verzorgen over de geschiedenis van het dorp Gorssel. Foto: PR
Bestuurslid Joop Hekkelman zal een presentatie verzorgen over de geschiedenis van het dorp Gorssel. Foto: PR

De Elf Marken viert 40-jarig jubileum in Gorssel

Algemeen

GORSSEL - De Historische Vereniging De Elf Marken viert dit jaar haar 40-jarig jubileum. In verband daarmee wordt in alle vijf dorpen een jubileumavond gehouden. Almen en Harfsen zijn in het voorjaar al aan de beurt geweest. In deze dorpen kunnen de vele bezoekers op een zeer geslaagde feestelijke avond terugkijken. De dorpen Gorssel, Epse en Eefde volgen dit najaar. Op alle jubileumavonden staat de geschiedenis van het betreffende dorp centraal. Op donderdag 28 september is de jubileumavond in Gorssel. Bestuurslid Joop Hekkelman zal een presentatie verzorgen over de geschiedenis van het dorp Gorssel.

Alle Gorsselnaren en andere geïnteresseerden in de historie van dit prachtige dorp en haar landelijke omgeving zijn van harte uitgenodigd op deze avond. Aanmelden is niet nodig. De entree is gratis en dat geldt ook voor een kop koffie/thee bij binnenkomst en een consumptie in de pauze. De jubileumavond vindt plaats in de kerk in Gorssel, Hoofdstraat 27, en begint om 20.00 uur (inloop 19.30 uur).

Boekje
Aan het eind van de avond wordt per gezin een jubileumboekje aangeboden over de geschiedenis van De Elf Marken. Daarin is onder andere te lezen dat de vereniging ontstaan is uit een ludieke actie van de carnavalsvereniging in Gorssel en dat De Elf Marken van 1991 tot 2011 haar onderkomen had in de vroegere kleuterschool aan de Hulstweg in Harfsen. De historische vereniging noemde dit clubgebouw ‘Het Richtershuis’. Sinds 2011 heeft de vereniging het historische tramstation in Gorssel als verenigingsgebouw.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Berkelbode