Foto:

Vervolg Power workshops voor ouderen

In 2017 is Stichting Welzijn Lochem gestart met een nieuw project: Power Veerkracht op leeftijd. Inmiddels zijn er twee Power rondes geweest. Power is een project voor 50-plussers die willen investeren in hun persoonlijke groei, sociale netwerken en zinvolle activiteiten.

Lochem - Een belangrijk uitgangspunt bij de workshops is het behouden en versterken van veerkracht en zelfstandigheid.

Ouder worden betekent vaak meer vrije tijd en meer ruimte voor onszelf. We zien kansen, uitdagingen en mogelijk ook beperkingen. Voor het ouder worden zijn geen algemene regels. Wel enkele gemeenschappelijke vragen: Wat wil ik? Wat kan ik? Met wie voel ik me verbonden? Wat geeft mij energie? Waarvoor wil ik me inzetten?

Deze vragen komen bijvoorbeeld aan de orde als er op het werk van alles gaat veranderen of als er in ons privéleven een nieuwe situatie ontstaat. Je kunt jezelf deze vragen stellen rond je 50ste of 60ste en evengoed rond je 70ste of 80ste.

De workshops zijn afgelopen jaar zeer succesvol geweest met twintig deelnemers. Dit najaar is er opnieuw een reeks van zes workshops. Deelnemers gaan in gesprek over hoe zij in het leven staan en waar interesses en behoeften liggen. De workshops worden begeleid door geschoolde vrijwilligers. Na afloop bepaalt u zelf hoe u, individueel en/of samen, met de opgedane ervaringen verder wilt.

Op 28 augustus van 10.00 tot 12.00 uur is er een infobijeenkomst. in het Stadshuus in Lochem. Kosten voor de workshop zijn 70 euro. Aanmelden via power@welzijnlochem.nl.

Meer berichten