De prijswinnaars. Foto: PR
De prijswinnaars. Foto: PR

Fraaie kleindierenshow Pels en Pluim Laren

Algemeen

LAREN - In de Braninkhal in Laren waren recentelijk geen sporters, maar wel de mooiste raskonijnen, sierduiven, cavia’s en oorspronkelijke duiven te vinden. Voor één weekend werd de hal omgetoverd tot een prachtige kleindierenshow, compleet met bloemstukken en beplanting. Voor het eerst konden kleindierliefhebbers uit het hele land deelnemen aan deze keuring en show, wat resulteerde in een nog grotere variëteit aan rassen en een aanzienlijke groep oorspronkelijke duiven en lachduiven.

Ondanks de nodige concurrentie deden de fokkers van Pels en Pluim Laren het goed. Brend de Maag won in de groep sierduiven met een prachtige Brünner kropper. Zijn duif ontving het hoogst mogelijke predicaat, de U van uitmuntend. Justin ter Welle ontving een beker voor zijn Klein Zilver, dat werd uitgeroepen tot het op één na beste konijn van de show. De eerste prijs ging naar Herman Nijenhuis uit Barchem met een Wener. De mooiste cavia was van Desi Steenbergen Buunk uit Westendorp. Henk de Klein uit Leunen (Limburg) toonde de mooiste Lachduif, en Tonnie Buil uit Winterswijk ging naar huis met de tweede prijs voor zijn Parelhalsband tortel.

De vereniging kreeg veel complimenten van zowel bezoekers als kleindierfokkers over de prachtige hal met idem dito show. Dat belooft voor 2024 nog meer inzenders uit het gehele land en hopelijk ook eens weer de diergroep hoenders en dwerghoenders. Die er ook dit maal niet bij mochten zijn vanwege vogelgriep. Pels en Pluimers kijken nu al weer uit naar de grote landelijke bondsshow, ‘Dierenparade Noordshow’ in Hardenberg, waar ze de strijd zullen aangaan voor het Nederlands kampioenschap. 

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant