Foto:

Beeldhouwen voor volwassenen en kinderen onder de bomen in Almen

Almen - Een drukke ontspannen week op de camping de Baankreis in Almen. Kunstenaar Antoinette Elsinga verzorgt in de week van 13 tot en met 17 augustus een vijfdaagse beeldhouwen met Seleniet. In deze week gaan de volwassenen van 9.30 tot 13.30 uur ontspannen op zoek naar hun beeld in de steen.

Iedere steen bevat een beeld dat alleen maar bevrijd hoeft te worden. Door de zachtheid van deze steen ga je met vijlen aan de slag. De vorm is geheel zelf in te vullen, in het Atelier Seleniet Kunst worden vaak engelen, boeddha's, lemniscaten en schelpen gevormd maar ook dolfijnen of andere vormen gemaakt. Maar net wat in de steen zit of wat je er uit wilt halen.
Seleniet is een steensoort die gedolven wordt in Marokko en door Antoinette Elsinga met zorg uitgezocht. Dit zijn stenen met een mooie kwaliteit en stabiliteit.

Liever een dagworkshop? Op zaterdag 11 augustus kun je van 9:30 tot 17:00 uur een beeld komen maken.

Kinderen kunnen op maandag en woensdag van 14:30 tot 17:00 uur aanschuiven om te komen beeldhouwen met speksteen. Ze gaan met een ruwe
steen aan de slag om daar een vorm naar eigen keuze uit te halen. Dit kan een hartje zijn, een uilenhoofd of een stoere rots. Ze gaan ervaren dat je met
speksteen vele vormen kunt maken en dat je steen kunt vijlen. Ouders kunnen ook meedoen.

Meer informatie kun je vinden op de site www.selenietkunst.nl

Meer berichten